Foto: Aurus

ozbiljni planovi

RUSI NE HAJU ZA SANKCIJE, STIŽU NOVI AUTOMOBILI BIZNIS KLASE! "Aurus" najavio pristupačniji luksuzni automobil već od 2025. godine

Auto

Ruski proizvođač luksuznih vozila "aurus" započinje proizvodnju novih automobila biznis-klase koji će se prodavati već od 2025. godine po pristupačnijim cenama, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije i šef Ministarstva industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

- Planiramo da pokrenemo liniju automobila S-klase u bliskoj budućnosti. Postoje i S-klasa i E-klasa. Biće u drugoj cenovnoj kategoriji, pristupačniji, njihova proizvodnja će biti masovnija - rekao je Manturov, prenosi Komersant.

foto: Aurus

On smatra da će novi automobili firme "aurus" biti "interesantni i prestižni" za kupce.

Prvi model automobila u luksuznoj liniji "aurus" je bila limuzina "senat". Proizvodnja ovog vozila je počela u maju 2021. godine i sada se prodaje za 36,5 miliona rubalja, odnosno za oko 365.000 evra.

U novembru 2022. godine je započela proizvodnja drugog "aurusovog" modela SUV "komendant" koji je dostupan kupcima za oko 337.000 evra.

foto: Aurus

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u avgustu 2023. godine naložio Vladi Rusije da državni službenici treba da se voze u automobilima domaće proizvodnje, a predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin je rekao da će ruski poslanici u budućnosti koristiti vozila kompanija "moskvič", "lada" i "aurus".

(Kurir.rs/ B92)