Foto: Profimedia

njam njam

ČORBADŽIJSKO JELO KOJI SE NEKAD SPREMALO SAMO BOGATAŠIMA: Slasni svinjski gulaš je savršena kuvana hrana za celu porodicu (RECEPT)

Žena

Savršeno kuvano jelo koje će biti idealno za vaš naredni obrok!

Ovaj obrok nekada je bio rezervisan isključivo za bogatu klasu. Donosimo vam recept za starinsko jelo u kojem ćete uživati.

foto: Profimedia

Sastojci:

500 g svinjetine

malo ulja

1 crni luk

1 zelena paprika

300 g šampinjona

4 čorbadžijske paprike

1 šolja soka od paradajza

3 kisela krastavčića

50 ml belog vina

100 g sira

4 jajeta

malo soli

1 kašičica mlevene paprike

malo svežeg peršuna

Priprema

Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.

foto: Shutterstock

Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino.

Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.

U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Napomena

Čorbadžijske paprike su pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe.

(Kurir.rs/Glossy/T.J.)

Bonus video: