Foto: Beoinfo

PLJUNUO ME, PA MI PRED SVIMA UDARIO ŠAMAR! Šok tvrdnje majke iz Beograda: "Moj i njegov sin su se potukli, onda je USLEDIO UŽAS"

Na T. P, majku dečaka koji pohađa peti razred Osnovne škole “Vojvoda Stepa Stepanović" na Voždovcu danas je nasrnuo I.M. otac dečaka s kojim se njen sin prethodno potukao.

Beograd
> 20:59h

Ona je slučaj odmah prijavila policiji.

- Moj sin i taj dečak su se potukli. Ja se u te stvari ne mešam, rekla sam svom detetu da će odgovarati i da to rešava razredni. Pet minuta kasnije sin me je pozvao sa autobuske stanice i rekao kako mu preti i gura ga stariji brat dečaka s kojim se potukao. Odmah sam krenula ka stanici. Nijednog trenutka nisam tom dečaku prišla na manje od dva metra. Rekla sam mu da ću pozvati njegove roditelje, a on je počeo da plače i molio me da to ne činim pošto će ga roditelji ubiti od batina - kaže žena koja tvrdi da je nasilnički napadnuta pred više dece.

Kada je pozvala majku dečaka, ona ju je vređala i sve je preraslo u svađu.

- Prekinula sam vezu, malom sam rekla da više nikada ne prilazi mom sinu, inače će u policiji završiti i on i mama i tata. Rekao je "e sad ćeš da vidiš" i tada se pored nas zaustavio automobil njegovog oca I.M. Izašao je, vređao me, psovao i najpre zamahnuo rukom, ali me nije udario. Onda me je pljunuo - priča ona.

Ja sam mu na to rekla: "Smrade jedan"!

- Onda mi je pred svima udario šamar iz sve snage i otišao. Krenula sam nizbrdo s decom i videla sam da i on ide za nama. Izašao je iz kola, ščepao me za kosu , povukao i spustio do zemlje. Bilo je užasno. Bilo je ti mnogo više dece - navodi T. P.

Kaže da se I.M. potom udaljio s lica mesta.

- Moje dete nije jedino koje trpi nasilje njegovih sinova. Niko u školi nije smeo da reaguje jer znaju s kim imaju posla - navodi ona.

Ona je sačekala da dođe policija na lice mesta.

- Crveno mi je lice, nije za sada pomodrelo. Bole me vrat i glava pa ću odmah nakon što dam policiji izjavu otići u Urgentni centar - kaže.

Ona ističe da predugo trpe i deca i roditelji škole "Vojvoda Stepa Stepanović".

- To dete sve maltretira već pet godina. Prijavljivali smo ga učiteljici od prvog do četvrtog razreda, a sa svim je upoznata i uprava škole - zaključuje Tamara P.

I M. Ć. je ispričala svoje iskustvo.

- Moj sin je sa tim detetom imao problem od prvog razreda. Pisanim putem sam se obraćala učiteljici, nije reagovala, imam i poruke. Direktor je tada rekao kako se sve to toleriše do 4. razreda, da deca ne dobijaju sankcije, nego postoji procedura u koju se uključuju pedagog i psiholog. Pokušala sam s majkom problematičnog deteta da razgovaram, ali je i ona bila agresivna - priča i navodi da je majka agresivnog dečaka rekla da treba da se pobiju, da je to normalno.

Rekla sam da od svog deteta neću praviti nasilnika.

- Samo u maju je bilo pet incidenata. Jedno dete je ubo olovkom, njegov stariji brat dolazi i obračunava se s decom koja pruže otpor, vratima je dva puta dete udario po prstima - navodi ona.

Kaže da je tada poslala učiteljici još jednu poruku u kojoj je tražila sastanak s porodicom problematičnog dečaka, direktorom, pedagogom i psihologom. Na sastanak su, međutim, došli samo roditelji i učiteljica i kako kaže Milica Ć. i taj susret je za dlaku prerastao u incident.

- Na kraju i moj sin i agresivni dečak su pozvani kod psihologa. Kao da je moje dete nasilno, a nikada, ali nikada nije čak ni uzvratio na nasilje - tvrdi ona i kaže da je sve to bilo na kraju četvrtog razreda dok se u petom dečaci izbegavaju.

- Od početka se sve zataškava i to je najgore. Svi se sklanjamo pred malim nasilnikom! To nije normalno! Samo se čekalo da sve eskalira - zaključuje M. Ć.

Kurir.rs/Blic

Bonus video: