Foto: BETA

Novi Sad

Jerkov: Odbornici LSV jedinstveni

Nijedan naš odbornik neće ni na koji način pomoći da se ojača gradska vlast, rekla portparolka stranke

Politika
> 12:46h

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov rekla je danas da cela odbornička grupa te stranke u Skupštini grada Novog Sada ostaje jeidnstvena, čime želi, kako je navela, jasno da stavi tačku na priče o kupovini glasova i odborinka. Odbornička grupa LSV ostaje jedinstvena i nijedan naš odbornik neće ni na koji način pomoći da se ojača gradska vlast, rekla je Jerkov na konferenciji za novinare, i istakla da nijedan od 12 odbornika Lige nema nameru da na bilo koji način odustane od svojih političkih principa.

Konferenciji su prisustovali svi odbornici te stranke u Skupštini grada Novog Sada, a skup je, kako je rečeno, organizovan sa ciljem da odbornici LSV javnosti kažu da su pre svega članovi LSV, a tek onda odbornici u skupštinama. "Novi Sad jeste možda grad u kome su na vlasti oni koji su izgubili izbore, ali sigurno neće biti grad u kom će oni koji na izborima nisu prešli cenzus ući u parlament", istakla je portparolka LSV, smatrajući da se od majskih izbora rezultat te stranke pokušava minimizirati.

Jerkov je kazala da najbolji izborni rezultat u istoriji LSV mnogi pokušavaju da predstave na drugačiji način od jedinog pravog, a to je da su građani Novog Sada i Vojvodine svojom voljom glasali za kandidate LSV. Ona je ukazala da je ta stranka bila prva koja je Srpskoj naprednoj stranci i Demokratskoj stranci Srbije pružila podršku kada su tražili da se ispita regularnost izbornog rezultata Romske demokratske stranke. "Vidim da se sada odustalo od tih zahteva, a sve češće se priča o drugim kombinacijama u vezi sa sastavom gradskog parlamenta. Mi ovde hoćemo jasno da kažemo da niko od nas neće učestvovati u tim pričama i neće na bilo koji način ugroziti stranku", zaključila je Jerkov.