Foto: Nebojša Mandić

Porodica otkriva pozadinu napada

Danilović izboden jer je štitio devojku svog druga

Košarkaš postao žrtva Branka Filipovića zbog izvesne Sanje, piše u saopštenju koje je potpisala Svetlana Danilović

Crna Hronika
> 10:08h

BEOGRAD - Nastradao zbog viteštva. Dva dana nakon što je Predraga Danilovića nožem napao prijatelj Branko Filipović Fido u svom restoranu „Kafanica“ nanevši mu ozbiljne povrede, oglasila se saopštenjem porodica proslavljenog košarkaša, otkrivajući da se incident dogodio kad je nekadašnji reprezentativac pokušao da zaštiti Filipovićevu devojku, izvesnu Sanju. Prvi incident - Mnogo ljudi je dolazilo i odlazilo iz društva koje je te večeri bilo u „Kafanici“. Prisustvovala je i devojka Branka Filipovića Fide, Sanja. Nakon izvesnog vremena, kad se više popilo, Branko je postao agresivniji prema njoj, što inače ima običaj da radi, i to svi njegovi prijatelji znaju, pa su zbog toga i svađe između njih dvoje česte. Saša je primetio da situacija može da se otrgne kontroli, rekao joj je da je bolje da ode, što je ona i učinila. Saša je pokušao da smiri Branka i tada je zadobio prvu ranu na čelu. U prvom trenutku nije reagovao, pokušao je da ga smiri i popriča s njim, ali nije uspeo. Tome su prisustvovali mnogi ljudi, mnogi su pokušali da ga zadrže i da ih razdvoje - piše u saopštenju koje je potpisala Danilovićeva supruga Svetlana, i dodaje se da je jedan očevidac pozvao Hitnu pomoć, ali da ih je Saša, nadajući se da su tim incidentom problemi završeni, zamolio da odu bez ikakvih pretnji; u suprotnom, Hitna pomoć bi pozvala policiju i tražila zaštitu. Međutim, kad je predsednik KK Partizan pomislio da je sve u redu, Filipović ga je ponovo napao. Drugi incident - Sukob je nastavljen, a završen je fizičkim obračunom koji Saša nije inicirao, već je pokušavao da obuzda svog prijatelja. Ovoga puta u tome nije uspeo. Tako je i zadobio posekotinu šake, jer je rukom pokušao da pridrži nož kojim je ovaj krenuo da ga ubode - piše u saopštenju, u kojem se tvrdi i da Filipović nije posetio Danilovića u bolnici. - Branko Filipović nije bio kod Saše u poseti. Zvao je njegove prijatelje. Nikome nije rekao na kojoj se lokaciji nalazi, a protiv njega će biti pokrenuta krivična prijava - izričita je Svetlana Danilović, koja navodi i da se njen suprug uspešno oporavlja i da sarađuje s policijom.

Mesto sukoba... Incident se dogodio u restoranu „Kafanica“

Svetlana Danilović

„Filipović i ranije bio nasilan“ Porodica Danilović kaže da je Branko Filipović i ranije bio problematičan. - Branku Filipoviću ovo nije prvi incident u tom lokalu. Nekoliko puta je vadio i noževe i sekire, ali te prijave očigledno nikad nisu završavale na pravom mestu ili kod pravih ljudi. Do sada je Saša uvek govorio: „Kad više popije, on jedino mene sluša i znam da mene neće da povredi, znam da će me poslušati da ode kući i da neće praviti veće izgrede.“ Saša se nadao da će i te večeri uspeti, smatrajući da Branko Filipović neće napraviti veći problem u njegovom društvu, ali eto, kad-tad je to očigledno moralo i da se desi, nažalost.

Danilović u bolnici, Filipović u bekstvu Danilović je operisan odmah posle incidenta i nalazi se na Odeljenju hirurgije Urgentnog centra, dok je Filipović nedostupan policiji. - Kad je primljen, Daniloviću je palac bio skoro pa amputiran. Mikrohirurzi su ga zašili i zasad su zadovoljni - izjavio je direktor Kliničkog centra Miljko Ristić. S druge strane, za Filipovićem je raspisana potraga, a menadžer njegove „Kafanice“ nije želeo da govori o slučaju.