recept

Riblja čorba koja se brzo sprema: Jednostavan recept za početnike

Foto: Shutterstock
Tokom božićnog posta ovo kuvano jelo neizostavno je na trpezi.

Riblja čorba je specijalitet kojem retko ko može da odoli. U danima posta sve češće se pravi, posebno kao okrepljenje u hladnim danima. Mnoge domaćice izbegavaju da je priremaju jer misle da je komplikovano. Mi vam donosimo jednostavam recept za početnike koji će vas oduševiti.

Sastojci:

250 g šarana (najbolje šnicle)

200 g fileta oslića

300 g fileta soma ili smuđa

Dve šargarepe

Celer

Dve glavice crvenog luka

Brašno, aleva paprika

So, biber, bosiljak

Pasirani paradajz

Lovorov list

Suvi začin

Ulje (najbolje maslinovo)

ribljolj čorbi malo ko može da odoli Foto: Shutterstock

Priprema:


Kuvati ribu u jednoj šerpi, a u drugoj dinstati na malo više ulja luk, sitno seckanu šargarepu i celer. Nakon pola sata ribu odvojiti od kostiju, pa usitniti i dodati u šerpu u kojoj se dinstalo povrće. Potrebno je naliti i vodu u kojoj se kuvala riba. Dodati sve začine i pasirani paradajz, pa kuvati još 30 minuta. Po želji napraviti blagu zapršku sa malo brašna i aleve paprike i ostaviti da se kuva još tri minuta.

This browser does not support the video element.

00:20
Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom: Izvor: Instagram/sebze.yemekleri