Brinite o sebi

Beli šećer, brašno i so izazivaju rak?

Davno je ustanovljeno da nepravilna ishrana, u kombinaciji s fizičkom neaktivnošću, može da izazove teške poremećaje u organizmu

Život
> 00:00h

Da li ste znali da je osnovni uzrok raka zvanično otkriven 1923, a pronalazač, nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970), za to je osam godina kasnije dobio Nobelovu nagradu za medicinu? Priznajte, neverovatna vest s obzirom na to koja je sada godina! Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat načina života koji nije u skladu s fiziološkim potrebama ljudskog tela. To se uglavnom odnosi na hranu i fizičku neaktivnost. Ishrana koja „zakiseljuje“ organizam u kombinaciji s neaktivnim životom rezultira da telo stvara kiselu sredinu siromašnu kiseonikom. - Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo - rekao je dr Varburg. On je tu svoju teoriju i slikovito opisao. - Oduzmete li zdravoj ćeliji 35 odsto njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana. Sve normalne ćelije imaju apsolutnu potrebu za kiseonikom, ali one tumorske mogu da žive i bez njega. To je pravilo bez izuzetka - istakao je taj stručnjak i dodao da su zdrava tkiva u telu alkalna. U svom istraživanju „Metabolizam tumora“ dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: kiselost krvi i hipoksiju ili manjak kiseonika. - Zato karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Jer zdrave žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika koja im omogućava normalno funkcionisanje - naveo je dr Varburg. Kako je objasnio, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo. Kiselo ili alkalno stanje meri se PH skalom od 0 do 14, gde je sedam neutralna zona. Od nula do sedam je kiselo, a od sedam do 14 alkalno.

Hrana koja organizam čini kiselim * rafinisani šećer i svi njegovi proizvodi - pH je 2,1 * meso (sve vrste) * proizvodi životinjskog porekla - mleko i sirevi, pavlaka, jogurt... * rafinisana so * rafinisano brašno i svi njegovi proizvodi, poput testenine, torti, keksa... * margarin * kofein * alkohol * duvan * sva industrijski prerađena i konzervisana hrana