S. S. (46), P. D. (25) i Đ. Lj. (29) uhapšeni su jutros zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima i zbog podvođenja dvadesetogodišnje devojke.

MUP Srbije POGLEDAJTE KAKO POLICIJA HAPSI MAKROE U BEOGRADU: Devojku 5 meseci primoravali na prostituciju, uzimali joj sve pare! (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP u saradnju sa Višim javnim tužilaštvom organizovali su akciju ovog hapšenja koja je zabeležena i na video snimku.

- Na snimku se vidi kako naoružani policajci prilaze objekti u kom su se nalazili osumnjičeni, a zatim svoj trojici stavljaju lisice na ruke i odvode ih u policijsku stanicu - kaže izvor Kurira.

Mup Srbije Hapsenje osumnjicenih za trgovinu ljudima

Policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje.

S. S., P. D. i Đ. Lj. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

- Sumnja se da su oni, od februara do juna ove godine, iskoristivši teške uslove u kojima je živela, vrbovali dvadesetogodišnju devojku da se bavi prostitucijom, kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist - navodi se u saopštenju MUP, u kom se još i dodaje da je jedan od osumnjičenih bio u emotivnoj vezi sa oštećenom devojkom, koju je na taj način vrbovao da se za njegov račun bavi najstarijim zanatom.