"OVO ĆE SVE RAZJASNITI" Osumnjičeni za Dankino ubistvo ponovo pred tužilaštvom! JANKOVIĆ VIŠE PUTA MENJAO ODBRANU, PA ŠOKIRAO SVE!
Foto: Printscreen/Video Plus

Više javno tužilaštvo u zaječaru

"OVO ĆE SVE RAZJASNITI" Osumnjičeni za Dankino ubistvo ponovo pred tužilaštvom! JANKOVIĆ VIŠE PUTA MENJAO ODBRANU, PA ŠOKIRAO SVE!

Crna Hronika -

Srđan Janković (50) iz sela Luka kod Bora, jedan je od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, sutra će se ponovo naći pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru, nakon što je prethodno saslušan početkom juna kada je preko advokata zatražio da iznese odbranu.

Janković je, podsetimo, tom prilikom, negirao krivicu, rekavši da devojčicu nikada u životu nije ni video, a prvobitno se nakon hapšenja, branio ćutanjem, kada je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Srđan Janković
Srđan Jankovićfoto: Printscreen/Video Plus

- Srđan Janković biće ponovo saslušan pred tužilaštvom iz razloga što postoje nejasnoće u njegovim izjavama. On se najpre branio ćutanjem, a onda je rešio da progovori što je pred nadležnima učinio 4.juna. Tada je rekao da je nevin, da devojčicu tog dana nije čak ni video - objasnio je izvor Kurira i dalje naveo da će njemu danas biti postavljana pitanja koja bi trebala da razjasne izjave koje je dao tužilaštvu 4.juna:

- Odbrana Jankovića je data tek nakon svih saznanja tužilaštva, ali i njegovih saznanja. Da podsetimo, on je, kao i njegov prijatelj prvoosumnjičeni Dejan Dragijević, prisustvovao na svoj zahtev saslušanju svih svedoka, na šta ima zakonsko pravo. Prošao je psihijatrisko veštačenje u Beogradu koje je pokazalo da je bio uračunjiv - kažu za Kurir dobro obavešten izvor.

Inače, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, Miodrag Canović, koje vodi istragu o ubistvu u Banjskom polju kod Bora, oglasio se nedavno za Kurir rekavši "da su izjava koju je Janković ranije dao u policiji i izjava koju je sada dao pred tužilaštvom pred zakonom jednake težine".

- Činjenica je da će Viši sud biti taj koji će izabrati hoće li uzeti izjavu koju je dao u policiji ili onu koju je dao u tužilaštvu, jer ćemo mi obe njegove izjave uz optužnicu dostaviti sudu - rekao nam je Canović.

Srđan Janković
Srđan Jankovićfoto: Radio Magnum

Međutim, ovim povodom za Kurir je govorio i kriminolog Ratomir Antonović kada je objasnio, prema njegovom mišljenju, zašto je Janković dva meseca čekao da iznese odbranu.

- On je posle dva meseca negirao da je počinio ovo krivično delo, a sve ovo vreme se branio ćutanjem, pretpostavljam da je čekao da vidi kako će istraga napredovati, odnosno da li će se naći neki trag koji će ukazati na to gde se nalazi dete i na koji način je dete izgubilo život, ali kada je video da tih tragova nema, onda je odlučio da iznese ovakvu odbranu, stoga mislim da je ovo čista taktika, tačnije način da se izbegne odgovornost - rekao je Antonović.

Podsećanja radi, za Dankino ubistvo, osumnjičeni je i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je inače priznao zločin, rekavši da su vozilom JKP "Vodovod" udarili devojčicu, nakon čega je on zadavio golim rukama. Takođe je otkrio da su mu u sakrivanju devojčicinog tela pomogli otac Radoslav i sada već pokojni brat Dalibor, koji je, podsetimo, preminuo u Policijskoj upravi Bor..

Bonus video:

01:41

Danka Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track