KURIR SAZNAJE! EVO ŠTA JE JANKOVIĆ REKAO PRED TUŽIOCEM: Jedan detalj dodatno objasnio! Ni reči o telu
Foto: Printscreen/Video Plus

otkrivamo

KURIR SAZNAJE! EVO ŠTA JE JANKOVIĆ REKAO PRED TUŽIOCEM: Jedan detalj dodatno objasnio! Ni reči o telu

Crna Hronika -

Srđan Janković (50), jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom polju, danas je po treći put saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru gde je iz pritvora doveden sa lisicama na rukama.

On je, prema rečima izvora Kurira, dva sata ispitivan gde je, kako saznajemo, govorio sve vreme jedno te isto.

Danka Ilić
foto: Kurir

- Janković je govorio, kao i na prethodnom ispitivanju, da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana ni nikada pre - kaže naš izvor i dodaje:

- Osumnjičeni je samo detaljnije tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Kada je popravljao šaht zbog kog su on i dragijević došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Takođe je i rekao da se pored deponije u ovom mestu zadržao jer je razgovarao telefonom.

On je, kako saznajemo, detaljno govorio o svemu kao i prethodnog puta, da nema nikakve veze sa sločinom i da dete nije sreo, a kamoli udario kolima.

- U potpunosti je ostao pri iskazu koji je dao 4. juna - kažer naš izvor i dodao da, sa tim u vezi, nije otkrio nikakvu lokaciju na kojoj bi telo moglo biti jer tvrdi da Danku nije ni video.

Ove reči potvrdio potrvidio je za Kurir i advokat Jankovića, Živadim Bogdanović.

Ovim povodom, da podsetimo, oglasilo se i tužilaštvo u Zaječaru koje je dalo kratko saopštenje.

Danka Ilić, Devojčica, nestala, Bor, pronađi me
foto: MUP Srbije

- Na današnjem saslušanju osumnjičenog Srđana Jankovića, tužilac je dodatnim pitanjima proveravao navode njegove odbrane od 04. juna ove godine, a u skladu sa stanjem stvari u spisima predmeta - navodi se iz ovog Tužilaštva.

Devojčica Danka Ilić je, podsetimo, nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Bonus video:

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track