NE PRAŠTAMO, DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU! Roditelji ubijenog "ŠKALJARCA" u čitulji najavili OSVETU, isto uradile i VOĐE KLANOVA
Foto: Printscreen, Privatna Arhiva

rat do istrebljenja

NE PRAŠTAMO, DUG UVEK DOLAZI NA NAPLATU! Roditelji ubijenog "ŠKALJARCA" u čitulji najavili OSVETU, isto uradile i VOĐE KLANOVA

Crna Hronika -

Roditelji Petra Kaluđerovića (20) sa Cetinja, koji je označen kao pripadnik škaljarskog klana i koji je zajedno sa saradnikom Draganom Roganovićem (36) dignut u vazduh u četvrtak ujutru, preko čitulje najavili su osvetu za ubistvo.

Pa da podsetimo, nepoznati počinilac ili više njih pratili su škaljarce, a kada su se parkirali blindiranim "audijem" ispred Sportskog centra na Cetinju, aktivirali su eksploziv koji su prethodno zakačili na drvo. U detonaciji velike razorne moći Kaluđerović je preminuo na licu mesta, dok je Roganović kasnije podlegao povredama. U eksploziji njihovi saborci Tanasije Jovanović i Mihajlo Borozan teško su povređeni, kao i starija slučajna prolaznica.

U jednim crnogorskim novinama i danas je objavljeno pet čitulja za ubijene škaljarce, dok su u petak osvanule 33 čitulje za pripadnike kotorskog klana. Juče su njihovi prijatelji i porodica objavili 63 čitulje u kojima se opraštaju od njih. Između ostalog u pojedinim čituljama može se jasno zaključiti da otvoreno prete i žele da kazne počinioce na isti način.

deo čitulje koju su objavili roditelji petra kaluđerovića
deo čitulje koju su objavili roditelji petra kaluđerovićafoto: Printscreen

- Sine naš, lepoto naša... Cvete najlepše mladosti. Uskratiše ti najlepše godine života. Zašto? Hiljadu puta zašto? Znam, zato što najbolji stradaju. Neka reka majčinih i očevih suza stigne one koji nam ovo prirediše. Lako će se prepoznati. Kad ih krene stizati Božja kazna i budu tražili oproštaj od Svetog Petra Cetinjskog, neće im pomoći. Neće jer Bog ne prašta zločine ovakve vrste. Setiće se kada budu plaćali njihovi najdrži, ali biće im kasno za pokajanje, jer dug uvek dolazi na naplatu. Tvoji neutešni otac i majka - piše u čitulji koja je objavljena za Petra Roganovića.

Među mnogobrojnim čituljama mogla se videti još nekoliko osvetničkih poruka ubicama, gde ih čak nazivaju i "izbeglicama", a koju potpisuju prijatelji ubijenog Dragan Roganovića, inače telohranitelja Gorana Radomana, prve žrtve rata klanova.

ubijeni kaluđerović i roganović
ubijeni kaluđerović i roganovićfoto: Društvene Mreže, Printscreen Pobjeda

- Ratniče, iznenadiše te izbeglice, ali ne znaju da si besmrtan. Ljudi kao ti ne umiru nikada, postaju večni. Odmori junačke rane. Nisu zaslužio ovakvu smrt i oni to znaju. Tvoj prerani odlazak će samo učvrstiti temelje svega što smo gradili, i dati mi snage da nastavim i krčim trnovit put. Brate moj, neću puno pričati jer smo se najbolje razumeli kad smo ćutali, neka ovo bude još jedna tišina u kojoj je sve jasno... - piše između ostalog .

Inače, to je i ranije bio slučaj kada su u pitanju kotorski klanovi, pa tako imamo da je pokojni Jovan Vukotić, šef škaljaraca pretio kavčanima nakon smrti oca Veselina Veska Vukotića u aprilu 2019. pretio kavačanima.

- Ponestalo mi je reči! Nismo stigli da se oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Tvoja smrt je danas probudila ono što sam zadnjih godina umirivao u sebi. Svako zna što mu je činiti! Obraz ćemo sačuvati kako si nas učio celog života, a život je prolazan. Neka ti je večna slava i hvala - pisalo je u čitulji koju je potpisao Jovan Vukotić, a potom je pisalo:

jovan vukotić kada mu je ubijen otac pretio ubicama i najavio novi rat, koji traje i nakon njegove smrti 2022.
jovan vukotić kada mu je ubijen otac pretio ubicama i najavio novi rat, koji traje i nakon njegove smrti 2022.foto: Printscreen

- Poslednji pozdrav ocu. Ne dadoše nam da se poslednji put oprostimo pred tvoj večni odlazak na junačko Čevo. Dostojanstveno si živeo, uzdignute glave koračao i uvek nam govorio da je život prolazan, a obraz večno traje. Nećemo te nikad izneveriti. Počivaj mirno i spokojno pored Serdara i Vojvode, koji krase istoriju naše familije. Tvoj Jovan.

S druge strane, odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer isto je to uradio u decembru 2018. godine kada je ubijen njegov bliski prijatelj i visokopozicionirani pripadnik klana Vladimir Roganović, a ta njegova čitulja verovatno je najpoznatija u mafijaškim krugovima.

zvicer objavio čuvenu čitulju nakon ubistva roganovića i zapretio braći vukotić
zvicer objavio čuvenu čitulju nakon ubistva roganovića i zapretio braći vukotićfoto: Printscreen, Privatna Arhiva

- Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato - pisalo je u toj čitulji, a prema tadašnjim navodima ovom čituljom Zvicer je poručio sada ubijenom Jovanu Vukotiću i njegovom bratu Igoru, da se rat neće završiti.

Kako se spekulisalo, "manekenom" je Zvicer tada nazvao Jovana Vukotića, a njegov brat Igor, koji je i dan danas u bekstvu, bio je "lisica" iz ove čudnovate čutulje.

Vukotić najavio osvetu za ubistvo Dedovića

Čitulja koju je objavio pokojni Jovan Vukotić u januaru 2020. kada je u Atini ubijen njegov kum i drugi vođa klana Igor Dedović sa Stevanom Stamatovićem, ošto je poručio kavčanima, da će ga osvetiti.

vukotić nakon ubistva kuma dedovića objavio čitulju zbog koje je rat do istrebljena nastavljen
vukotić nakon ubistva kuma dedovića objavio čitulju zbog koje je rat do istrebljena nastavljenfoto: Printscreen/ Instagram

- Ova živa polovina mene ti poručuje da mirno spavaš i budeš ponosan. Ja živim za ono za šta bi ti živeo da si na mom mestu, kume. Tvoj odlazak nam daje još veću snagu da ne posustajemo - ovim rečima se od ubijenog kuma Igora Dedovića oprostio Jovan Vukotić. Samo dva dana kasnije na Bežanijskoj kosi ubijen je Zvicerov kum Marko Vuković, pomorac i to dok je sedeo u džipu "BMW X5" i čekao da mu deca završe sa nastavom u školi.

Bonus video:

03:16

ŠKALJARAC UBIJEN PRED OČIMA DETETA ZBOG JEDNE ZABLUDE? Spasić: Moguće da je po sredi porodična osveta, izjava supruge indikativna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track