FILIPOV ISKAZ O UBISTVU VERENICE PRENERAZIO POLICAJCE! Monstruozna izjava ledi krv u žilama: "Poslednji udarac je bio u..."
Foto: Profiemedia

užas

FILIPOV ISKAZ O UBISTVU VERENICE PRENERAZIO POLICAJCE! Monstruozna izjava ledi krv u žilama: "Poslednji udarac je bio u..."

Planeta -

Filipo Tureta, koji se tereti za svirepo ubistvo svoje bivše verenice Đulije, dao je iskaz u tužilaštvu i tom prilikom je opisao kako je mladoj devojci zadao smrtonosne udarce, izgovarajući jezivu rečenicu: "Poslednji ubod je bio u oko!"

Podsetimo, Filipo je uhapšen 1. decembra prošle godine, a danima nakon što je njegova bivša verenica pronađena mrtva u Italiji. Prilikom davanja iskaza u tužilaštvu Filipo je opisao kako je izgledao poslednji susret njega i Đulije.

Kobne večeri su zajedno otišli u kupovinu i jeli su u šoping centru u Margeri, a potom ju je povezao natrag kući. Parkirao je automobil na nekih 150 metara od Đulijine kuće u Vigonovu. Tada je odlučio da je ubije.

Prema njegovim rečima, na taj korak se odlučio jer Đulija, koja je prethodno raskinula, nije htela da se pomiri sa njim i otpočela je novu vezu.

Filipo je pričao kako je kobnog dana poneo i poklone Đuliji "da joj se umili". Jedan od tih poklona je i pronađen kraj njenog tela kod jezera gde je Đuliju nakon ubistva bacio.

Prema navodima italijanskih medija, Filipo je do detalja opisao kako je ubio Đuliju, kako ju je nemilosrdno ubadao dok je ona pokušavala da se odbrani.

"Hteo sam da joj dam poklone. U rancu sam imao i plišanog majmuna, malu lampu, dečju slikovnicu. Nije htela da uzme. Počeli smo da se svađamo. Rekla mi je da nisam samostalan, da stalno zavisim od nje. Rekla mi je da hoće da nastavi sa svojim životom, da je našla drugog i da gaji osećanja prema njemu", ispričao je Filipo.

Tada je, kako je rekao, počeo da urla na nju, govoreći da "ne sme tako", "da mu je potrebna" i pretio joj je da će se ubiti.

"Odlučno mi je rekla da više neće da bude sa mnom. Izašla je iz kola, rekla mi je da sam lud i da je ostavim na miru", ispričao je Filipo, a onda je rekao da je zgrabio nož koji je imao u vozilu.

"Potrčao sam za njom, zgrabio sam je za ruku, a nož sam držao u desnoj ruci. Ona je vikala upomoć i pala je. Spustio sam se preko nje, ubo sam je u ruku, sećam da mi je oštrica noža pukla. Tada sam je ščepao za ramena dok je ležala na zemlji. Udarila je glavom, uneo sam je u kola", ispričao je mladić kako je izveo zločin.

Tada se sa njom odvezao u ne poznatom pravcu. U jednom trenutku je na putu zaustavio vozilo i krenuo da vezuje Đuliju.

"Stavio sam joj lepljivu traku na usta. Ne sećam se da li ju je ona skinula ili se traka odlepila. Počela je da se koprca. Izletela je iz kola i počela da trči, pojurio sam za njom. Tada sam uzeo drugi nož. Ne znam da li sam je gurnuo ili se saplela, stalno je dozivala pomoć. Ubadao sam je, ne znam, 12 ili 13 puta. Hteo sam da je ubadam u vrat, u leđa, u glavu, po licu i rukama", pričao je bez zadrške Filipo, prenose italijanski mediji.

Đulija je sve vreme pokušavala rukama da zaštiti glavu.

"Bila je na leđima, gledala je, štitila se rukama gde god sam je ubadao, a onda sam je ubo u oko. Bilo je kao da Đulija više nije bila tu. Ubacio sam je na zadnje sedište kola i odvezao sam se, odeća mi je bila sva krvava. Telo sam potom prebacio u gepek i odvezao sam ga do jezera Barkis i tamo bacio. Pobegao sam onda za Nemačku, tamo su me i uhapsili", naveo je.

Filipa terete za teško ubistvo s predumišljajem, okrutnošću i emocionalnom vezom, kao i za krivična dela kidnapovanja, prikrivanja leša i posedovanja oružja. Tokom istrage je otkriveno da je Đuliju špijunirao uz pomoć aplikacije na mobilnom telefonu, te da je kupio selotejp, da je guglao kako da joj veže ruke i noge. Otkriveno je i da je spremao odeću, novac i potrepštine za bekstvo, proučavao mape gde bi mogao da sakrije telo.

On je u tužilaštvu uporno tvrdio da nije planirao zločin te je govorio da je ranije kupio lepljivu traku da "zalepi Đulijinu diplomu", a da je noževe nosio jer je imao samoubilačke misli.

"Hteo sam da se ubijem, ali mi nije uspelo"

Filipo Tureta je takođe rekao da je pokušao da sebi oduzme život nakon ubistva Đulije.

"Imao sam paketić čipsa u kolima i kutiju sa malo keksa. Nikad nisam kupio ništa za jelo. Novac koji sam imao potrošio sam na benzin. Hteo sam da sebi oduzmem život nožem koji sam kupio, ali nisam uspeo. Mislio sam da će mi, ako pušim i pijem, biti lakše da se ubijem, ali sam umesto toga povraćao u autu", rekao je Filipo i dodao da se "predomislio nakon što je gledao vesti o njemu".

"Ponovo sam uključio telefon. Tražio sam vesti zbog kojih bi se osećao dovoljno loše da bih imao hrabrosti da izvršim samoubistvo, ali sam pročitao da su se moji roditelji nadali da će me naći još živog i to je imalo suprotan efekat", rekao je Filipo.

Podsetimo, Đulijino unakaženo telo pronađeno je u novembru prošle godine i to nedelju dana nakon ubistva. Na telu devojke pronađeno je najmanje 27 uboda. Nakon ubistva Filipo je Đulijino telo bacio sa litice, a on je lutao svojim autom po Evropi. Uhapšen je na kraju u Nemačkoj.

(Kurir.rs/Telegraf/Foto: Ilustracija/Preneo: A.N.)

Bonus video:

02:58

POZNATI BIZNISMEN NASRNUO NA VERENICU I MALTRETIRAO JE! Novinarka Kurira: Ucenila partnera i ovajdila se za auto od 40.000 EVRA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track