RANJENOG PALESTINCA VEZALI ZA HAUBU DŽIPA! Uznemirujući snimak izraelske vojske, iz IDF kažu da je narušen protokol (VIDEO)
Foto: Printscreen X

UPAD IZVEDEN U GRADU DŽENIN NA ZAPADNOJ OBALI

RANJENOG PALESTINCA VEZALI ZA HAUBU DŽIPA! Uznemirujući snimak izraelske vojske, iz IDF kažu da je narušen protokol (VIDEO)

Planeta -

Izraeski vojnici koji su učestvovali u akciji izvedenoj u okupiranoj Zapadnoj obali vezali su uhapšenog i ranjenog Palestinca za haubu džipa kojim su napuštali grad Dženin.

Rojters prenosi da se ovo desilo juče i da se snimak brzo proširio društvenim mrežama.

Britanska agencija navodi da je proverila autentičnost klipa i potvdila da se na haubi džipa koji prolazi pored dva vozila Hitne pomoći nalazi Mudžahed Azmi, Palestinac iz Dženina.

Palestina
foto: Printscreen X

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile da je na njihove trup pucano u tom gradu i da su vojnici uzvratili vatru, ranivši pritom osumnjičenog Azmija, nakon čega su ga uhapsili.

Navodi se da su pripadnici IDF nakon toga "prekršili vojni protokol".

- Osumnjičeni je odveden tako što je vezan za haubu vozila - piše u saopštenju IDF.

U njemu se dodaje da "ponašanje vojnika na ovom video snimku nije u skladu sa vrednostima" izraelske vojske i da je u toku istraga incidenta.

- Ta osoba je prebačena lekarski tretman - zaključuje se u saopštenju IDF.

(Kurir.rs/Reuters/Preneo: N. V.)

Bonus video:

03:49

ZAŠTO IM BRITANIJA ŠALJE PODMORNICE SA NUKLEARNIM BOJEVOM GLAVOM? Stručnjaci za Kurir TV: Videćemo kako će Palestina ODGOVORITI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track