"BIO JE U VEZI SA NJEGOVOM ŽENOM" Otkriven motiv brutalne likvidacije u Sarajevu: Ubica ispričao sve detalje kobnog dana
Foto: Printscreen Facebook

"BIO JE U VEZI SA NJEGOVOM ŽENOM" Otkriven motiv brutalne likvidacije u Sarajevu: Ubica ispričao sve detalje kobnog dana

Bosna i Hercegovina -

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za brutalno ubistvo Anela Krše ispitan je jutros u 10 sati u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Za Sarajkića će biti predloženo određivanje jednomesečnog pritvora.

On je, i u Tužilaštvu KS, priznao da je ubio Krša.

Ispalio je 16 metaka, ali još nije tačno utvrđeno koliko je pogodilo Anela.

Šta je rekao?

"Avaz" ekskluzivno objavljuje detalje izjave koju je Sarajkić dao tužiocima.

Ustvari, potvrđeno je pisanje da je razlog zašto je ubio Kršu - žena.

policija BiH
foto: Shutterstock

Naime, Sarajkić je bio u emotivnoj vezi sa Kršinom ženom - šerijatski venčani, a zbog pretnji koje je dobijao dogovorili su se da se nađu i reše probleme.

Kršo je s suprugom imao četvoro dece, ali je njihov brak bio u krizi nakon što ga je ona prijavila za nasilje u porodici, zbog čega je bio u pritvoru u Zenici, više od tri meseca.

Međutim, kada je Kršo saznao da je Sarajkić u vezi s njegovom suprugom, on mu je upućivao prijetnje. Pretio je i nevjenčanoj supruzi.

U iskazu tužiocima, Sarajkić je priznao da je ubio Kršu. Kako je rekao, dogovorili su da se nađu na Vilsonovom šetalištu i riješe nesuglasice. Ali, kako je znao da je Kršo "problematičan", poneo je pištolj da se "zaštiti".

Kada su se našli na Vilsonovom šetalištu, seli su na klupu, a Kršo je zatim predložio Nihadu da kupe sok, što su i uradili.

Otišli su do obližnje prodavnice i opet se vratili na klupu. Međutim, rasprava je prerasla u brutalno ubistvo.

Sarajkić je tužiocu rekao da je Kršu ubio iz straha. Tvrdi da je mislio da će on njega prvi upucati, jer je mislio da ima pištolj u torbici. Kada se Kršo, nakon rasprave uhvatio za torbicu, Sarajkić je počeo pucati jer je mislio da će izvući pištolj. Usmrtio ga je na licu mesta.

Nije znao da objasni zašto je ispalio 16 metaka. Utvrđuje se koliko je metaka pogodilo Kršu.

Naime, utvrđeno je da je Kršina nevenčana supruga, nakon što joj je pretio angažovala Sarajića da joj postavio kamere u kući.

Kurir.rs/Avaz/Preneo: D. P.

Bonus video:

03:48

LIKVIDIRAN ŠKALJARAC U BUDVI! Da li je na pomolu nova serija obračuna i likvidacija? Advokat Roskić: DUGOVI SE NE PRAŠTAJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track