"MISLILI SU DA ĆE SRBI BITI LJUTI NEKOLIKO DANA.." Dodik prokomentarisao stanje u BiH nakon rezolucije o SREBRENICI
Foto: EPA / Stephanie Lecocq

oglasio se na društvenoj mreži x

"MISLILI SU DA ĆE SRBI BITI LJUTI NEKOLIKO DANA.." Dodik prokomentarisao stanje u BiH nakon rezolucije o SREBRENICI

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je istakao da su u BiH usvajanjem rezolucije o Srebrenici nastale izuzetno teške političke tenzije, bez obzira na to što je ona nelegalna, nelegitimna i neobavezujuća.

Dodik je na društvenoj mreži "X" u retrospektivi protekle sedmice napomenuo da je u intervjuu za "Jerusalem Post" pojasnio da je rezolucija prouzrokovala da narodi u BiH budu više u sukobu nego ranije.

- Možda su oni mislili da će Srbi biti ljuti zbog rezolucije nekoliko dana i onda se smiriti. Ali, potpuno su pogrešili - dodao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je protekle sedmice prisustvovao ispraćaju reprezentacije Republike Srpske na Sportske igre zemalja BRIKS-a u Rusiji i otvaranju Kancelarije Ambasade Ruske Federacije u Banjaluci.

"Takođe, svečano su uručeni ključevi stanova za izbegla i raseljena lica u Amajlijama, kod Bijeljine, a obišao sam i gradilište deonice auto-puta Rača-Bijeljina", dodao je Dodik.

(Kurir.rs/ Avaz/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

05:53

DODIK JE GLAVNI RAZLOG REZOLUCIJE O SREBRENICI Zapaljiva izjava pokrenula žestoku debatu: Namerno ga guraju u pravcu Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track