NOVI UDAR NA REPUBLIKU SRPSKU: SAD sankcionisale dva pojedinca i SEDAM KOMPANIJA
Foto: Profimedia

oglasio se stejt department

NOVI UDAR NA REPUBLIKU SRPSKU: SAD sankcionisale dva pojedinca i SEDAM KOMPANIJA

Bosna i Hercegovina -

Odeljenje za kontrolu strane imovine Ministarstva za finansije SAD (OFAC) sankcionisalo je dva pojedinca i sedam kompanija koji, kako se navodi, obezbeđuju glavne izvore prihoda za predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopštio je Stejt department.

Sankcije se odnose na vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije "Kaldera" Milenka Čičića koji, kako se tvrdi, predstavljaju glavne izvore prihoda za Dodika i njegovu porodicu.

Kako je navedeno, sankcionisana je mreža koju čini sedam subjekata - Infiniti internešenel grupa, "Prointer", "Kaldera", Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i Đurić i Čičić.

Prema navodima Stejt departmenta, SAD osuđuju aktivnosti Dodika protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma, kojima se, kako se tvrdi, narušavaju regionalni mirovni okviri koji su Bosni i Hercegovini doneli stabilnost i bezbednost.

(Kurir.rs/ Novosti/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

01:46

SRBIJA JE DALA DO ZNANJA DA NE PRISTAJE NA TE USLOVE Stručnjaci o cilju SAD na prostoru BiH: Izmišljeni sukobi postaju stvarni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track