"IZLAZI IZ AUTA"! Rade priznao da je brutalno prebio Matea: Sudarili se kolima, pa ga tukao baterijskom lampom po glavi
Foto: Shutterstock

"IZLAZI IZ AUTA"! Rade priznao da je brutalno prebio Matea: Sudarili se kolima, pa ga tukao baterijskom lampom po glavi

Bosna i Hercegovina -

Rade Merdžan (50) iz Čapljine, protiv kojeg je potvrđena optužnica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, priznao je u petak u Opštinskom sudu u ovom gradu krivično delo "teška telesna povreda".

Kako pišu federalni mediji, on se tereti da je 9. aprila ove godine brutalno, ručnom baterijom pretukao 19-ogodišnjeg Matea Mišića zbog lakše saobraćajne nezgode.

Nakon ovoga, održani su protesti u ovom gradu, te je na kraju došlo i do priznanja Merdžana.

Iz Kantonalnog tužilaštva HNK naveli su da su nakon sprovedene istrage podigli optužnicu protiv njega, jer je osumnjičen za nanošenje teških povreda koje je Opštinski sud u Čapljini potvrdio.

"Naime, optužnicom se optuženi sumnjiči da je 9. aprila ove godine, oko 21.30, u mestu Tasovčići, grad Čapljina, pošto je prethodno učestvovao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila neposredno pre samog napada na magistralnom putu M-17 u mestu Čeljevo, na način da je oštećeni M.B.M., upravljajući vozilom pasat, vlasništvo I.M., odpozadi udario u vozilo džeta, vlasništvo Radeta Merdžana, pri čemu ga je oštetio, te se velikom brzinom udaljio sa mesta nezgode u pravcu Tasovčića", piše u optužnici.

Dodali su da ga je optuženi džetom sustigao i zaustavio pasat koji je vozio M.B.M.

"Tada se obratio oštećenom govoreći mu: 'Izlazi iz auta, izlazi iz auta, zašto si me udario sa svojim vozilom i pobegao sa lica mesta', da bi ga nakon toga fizički napao, udarajući ga više puta u predelu glave ručnom baterijom marke MEG-LITE, crne boje, dužine 44 cm, pri čemu je oštećeni zadobio teške telesne povrede u vidu preloma leve koštane očne šupljine i prelom gornjočeljusne koštane šupljine obostrano", navodi se u optužnici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track