CRNOGORSKA POLICIJA TRAGA ZA 47 NESTALIH OSOBA "Potragu najčešće komplikuju oni od kojih se očekuje pomoć"
Foto: Shutterstock

CRNOGORSKA POLICIJA TRAGA ZA 47 NESTALIH OSOBA "Potragu najčešće komplikuju oni od kojih se očekuje pomoć"

Crna Gora -

Crnogorska policija traga za 47 nestalih osoba. To je Televiziji Crne Gore saopšteno iz Sektora za borbu protiv kriminala iz kojeg ističu da su u proteklih 10 godina, rešili 1.385 slučajeva, a da je najviše nestanaka prijavljeno 2019. godine.

“Desi se neki socio-ekonomski faktori, onda psihološki motivi, kod mladih je to mladalački neki bunt. U nekim slučajima se dođe do velikih dugovanja pa osoba izvrši samoubistvo”, kaže Petar Šćepanović iz Sektora za borbu protiv kriminala.

To su samo neki od uzroka nestanka osoba. Zbog prijave takvih slučajeva, telefon u policiji ne miruje.

“Evidentirano je da je u proteklih deset godina na teritoriji Crne Gore nestalo, odnosno dalje se traga za 1.432 lica. Za 1.385 lica je obustavljena ova potraga. Iz razloga što su pronađena”, kaže Šćepanović.

Paradoksalno je da potragu, najčešće komplikuju oni od kojih se očekuje pomoć.

“Desi se recimo nedavanje odmah tačnih informacija i podataka gdje skrene istragu u nekom drugom pravcu. Bitno je da policijski službenici stalno budu u kontaktu s familijom lica koje je nestalo da prikupe što više podataka, pravi se taj psihološki profil licnosti”, dodaje Šćepanović

Makar u odnosu na neke slučajeve koji do danas nisu rešeni, neizostavno je pitanje o njihovoj eventualnoj povezanosti sa obračunima kriminalnih grupa.

“Neka lica se i dalje vode kao nestala, ali postoje određene policijske informacije koje se i dalje provejravaju. Ima i takvih slučajeva, ali dok se ne pronađe lice ne možemo se izjasniti o tom krivičnom delu, događaju”, objašnjava Šćepanović.

I dalje se kaže Šćepanović, traga za 47 osoba. Njih deset nestalo je tokom 2017. godine. Podsećajući na slučaj nestanka dvogodišnje devojčice u Srbiji, Šćepanović najavljuje i da će Crna Gora ubrzo uvesti sistem alarmiranja javnosti u slučaju nestanka dece.

Bonus video:

00:32

Vozač teretnjaka izašao iz kamiona i potegao nož, policija odmah reagovala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track