Specijalista opšte medicine u penziji (65) uhvaćena je u krađi iz zagrebačkog Spara, a ovih dana je svoju presudu čula i na Opštinskom krivičnom sudu. Ona je uhvaćena prošlog leta, u dva navrata, a ukupan iznos ukradene robe iznosio je 116,79 evra.

Tako je penzionerka prvi put ukrala dve koka-kole u ​​flašama od pola litra, dve kreme za sunčanje, dve čokolade sa keksom, jednu bajaderu od 200 grama, pola kilograma grožđa i tri male rafaela. Uhvaćena je dve nedelje kasnije kada je pokušala da uzme dva litra koka-kole, sok od pomorandže, jastučiće, peškir, gaće, voćni jogurt, čokoladu, sos za hamburgere, puding, Mocart kugle, kafu, hleb, šampon i kremu iz prodavnice.

"Smatram sebe krivom i priznajem sve što mi se stavlja na teret. Žao mi je i kajem se. Inače sam u penziji iu teškom zdravstvenom stanju. Obećavam da se ništa ovako neće ponoviti, samo se desilo. Prihvatam kaznu", rekla je ona sudiji.

Na kraju ju je osudila na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora koju neće izdržati ako u roku od godinu dana ne počini novo krivično delo. U presudi je uzela u obzir činjenicu da živi od 600 evra penzije i da je teškog zdravstvenog stanja, zbog čega ju je oslobodila troškova postupka.

Kurir.rs/Index