Kejt Midlton pojavila se danas na Trooping the Colour ceremoniji u Londonu, kako je i najavila juče u svom obraćanju javnosti.

Princeza od Velsa se vozila u kočiji sa svojom decom, prinčevima Džordžom i Luijem i princezom Šarlot, baš kao što je i najavljeno.

Trooping the Colour ceremonija predstavlja proslavu službenog rođendana kralja Čarlsa III, a princeza od Velsa, koja šest meseci zbog dijagnoze karcinoma nije obavljala zvanične dužnosti, prisustvuje ovom događaju, što predstavlja njen veliki povratak kraljevskim dužnostima.

kejt-midlton.jpg
Printscreen/ YouTube/ The King's Guards and Horse UK 
foto: Printscreen/ YouTube/ The King's Guards and Horse UK

Iako se prognoziralo da princeza od Velsa neće više obavljati javne angažmane kao što je to činila pre bolesti, ona se juče obratila javnosti otkrivši kako teče njeno lečenje, te najavila i potencijalno obavljanje dužnosti tokom leta.

Princeza od Velsa je u poruci kojom se juče obratila istakla da je oduševljena svim ljubaznim porukama podrške i ohrabrenja u poslednjih nekoliko meseci.

kejt-midlton-profimedia0881685323.jpg
Kensington Palace / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 
foto: Kensington Palace / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

"To je stvarno promenilo svet za Vilijama i mene i pomoglo nam je oboma u teškim vremenima. Kao što svi koji prolaze hemioterapiju znaju, postoje dobri i loši dani. Tokom tih loših dana osećate se slabo, umorno i morate da se prepustite da se vaše telo odmori. Ali u dobrim danima, kada se osećate snažnije, želite da najbolje iskoristite da se osećate dobro.

Moje lečenje je tu toku i trajaće još nekoliko meseci. Kada se osećam dovoljno dobro, zadovoljstvo mi je da se uključim u školski život, provodim vreme baveći se stvarima koje mi daju energiju i pozitivnost, kao i da počnem da malo radim od kuće.

kraljevska-porodica-profimedia0783942377.jpg
Imageplotter / Avalon / Profimedia 
foto: Imageplotter / Avalon / Profimedia

Radujem se što ću ovog vikenda sa svojom porodicom biti na kraljevoj rođendanskoj paradi i nadam se da ću imati nekoliko javnih angažmana tokom leta ali isto tako znam da se nisam u poptunosti oporavila.

Učim kako da budem strpljiva, posebno sa neizvesnošću. Uzimam svaki dan onako kako dolazi, slušam svoje telo i dopuštam sebi da odvojim potrebno vreme za ozdravljenje.

Mnogo vam hvala na razumevanju i svima vama koji ste tako hrabro podelili svoje priče sa mnom", navela je Kejt u poruci, uz fotografiju koja krije jaku simboliku.

(Kurir.rs/ L. S)

Bonus video:

Kurir televizija VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?