JUGOSLOVENKE SU ZA NJIM REZALE VENE, A ONA JE ZA NJEGA BILA ČUDO: Zaboravljena ljubav Kalembera i najlepše BEOGRAĐANKE '70-ih
Foto: Printscreen/Youtube

BIO JE VELIKA ZVEZDA

JUGOSLOVENKE SU ZA NJIM REZALE VENE, A ONA JE ZA NJEGA BILA ČUDO: Zaboravljena ljubav Kalembera i najlepše BEOGRAĐANKE '70-ih

Pop kultura -

Vlado Kalember, poznati hrvatski pevač, obeležio je jednu eru muzike i pop kulture na našim prostorima. Kao frontmen grupe "Srebrna krila" stekao je ogromnu popularnost od Vardara do Triglava, predstavljao je Jugoslaviju na Evroviziji 1984. godine s Izoldom Barudžijom, a koliko je glasom oduševljavao publiku, toliko je svojom pojavom šarmirao i bivšu Jugu.

U svim anketama i na zvaničnim listama najatraktivnijih Jugoslavena, Vlado Kalember bio je nezaobilazno ime, a pevač je izazivao vrištanje devojaka na svakom koraku. Uvek se trudio da se ne eksponira previše i čuva privatnost te sve do braka s 30 godina mlađom violončelistkinjom Anom Rucner, a potom i razvoda od nje, nije mnogo pričao o svom životu.

Ana Rucner i Vlado Kalember
Ana Rucner i Vlado Kalemberfoto: Printscreen/Instagram

Međutim, regionalnim medijima nije promakla jedna od Kalemberovih značajnih veza - s Leposavom Stefanović, koja je u regionu najpoznatija pod nadimkom Lokica.

Poznata plesačica i koreografkinja se s popularnim pevačem viđala godinu dana, o čemu je Vlado Kalember decenijama kasnije progovorio.

Istakao je da, iako je ona najpoznatija po nastupima sa čuvenim Zdravkom Čolićem sa svojom plesnom trupom "Lokice", s estradnom legendom nije imala romantičnu vezu, niti su duže vreme surađivali.

"Ona nije bila Čolina devojka, samo mu je vodila plesače. Odradio je jednu turneju s njima i nakon toga više nisu radili", napomenuo je u intervjuu za 24sata.

Pevač je tada otkrio da je njihova ljubav funkcionisala u vreme kada su oboje bili među najvećim zvezdama jedne velike zemlje, pa su zbog toga imali puno posla.

Lokica Stefanović
Lokica Stefanovićfoto: Zorana Jevtić

"Naša je ljubav bila i na daljinu i na blizinu. Zbog nje sam često bio na putu", rekao je Vlado.

Ovoj velikoj ljubavi na kraju je presudila daljina, a bivši par nije iznosio detalje.

Vlado Kalember
foto: Printscreen Instagram

Kalember danas ima sina Darijana s bivšom suprugom Anom, s kojom je bio u braku osam godina. Godine 1983. Lokica se udala za arhitektu Zorana Zekića, a zatim rodila ćerku Ognjenu. Udovica je ostala devedesetih, a od tada je posvećena zdravlju i porodici..

(Kurir.rs/ Glossy/ L. S.)

Bonus video:

02:29

ULAŽEM SVE ŠTO IMAM I ŠTO ĆU DA ZARADIM! Pevačica Sara Reljić napravila veliki korak: Više ne verujem u ljubav SVAŠTA SAM PROŠLA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track