DETE MOGLO DA IM POGINE: Dečak (9) propao kroz kupolu na ulici!
Foto: Printscreen Krone.at/ Markus Tschepp

PRESELA IM ŠETNJA

DETE MOGLO DA IM POGINE: Dečak (9) propao kroz kupolu na ulici!

Austrija -
Ersin (9) je u ulici Alpenštrase pao sa 4 metara visine pravo na beton i čudom ostao živ. Roditelji najavili tužbu protiv odgovornih u gradu

BEČ - Devetogodišnji Ersin propao je kroz kupolu u ulici Alpenštrase (Alpenstraße) i zadobio teške povrede.

Nedeljna šetnja za porodicu Sildir umalo se nije tragično završila. Dečak je sa majkom Sibel i ocem Jasinom vraćajući se iz popodnevne šetnjei hteo da svrate do Merkdonaldsa u ulici Alpenštrase kako bi nešto pojeo. Ersin je želeo da se malo odmori i naslonio se na kupolu od pleksistakla. Međutim u tom trenutku kupola je pukla i dečak je zajedno sa njom propao u otvor. Dete je sa 4 metara visine palo na beton i prvim čudom ostalo živo.

„Počeo je da vrišti. Bila sam van sebe kada sam videla šta se dogodilo. Mislila sam samo na najgore dok nije progovorio“, priča još uvek vidno potrešena majka.

Otac je nekako uspeo da se spusti do teško povređenog sina. Roditelji su odmah pozvali hitnu pomoć i policiju, koji su ubrzo stigli na mesto nesreće i povređenom dečaku pružili prvu pomoć. Lekari su ustanovili da je Ersin pri padu slomio levu ruku i nogu, i povredio list druge noge. Imao je i manjih ogrebotina i posekotina.

„Lekari su morali zbog teškog preloma da stave šinu u nogu i pet dana zbog toga mora da miruje, ali u sredu ide sa nama kući“, kaže majka srećno.„Ma nije ništa strašno“, kaže hrabro Ersin., koji jedva čeka da napusti bolnicu i ode svojoj kući.

Pretpostavlja se da je pleksistaklo najverovatnije od sunca bilo oštećeno, što je izazvalo pucanje i obrušavanje. Majka dečaka upozorila je na opasnost ovakvih kupola oko kojih se najčešće igraju deca i kojih ima širom grada. Ersinovi roditelji su najavila da će podneti tužbu protiv odgovornih za ovu nesreću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track