NI MUVA NEĆE MOĆI DA PROLETI: Svi će biti onjušeni i proći će kroz skener!
Foto: Printscreen Heute.at

JAKE MERE BEZBEDNOSTI ZA PESMU EVROVIZIJE

NI MUVA NEĆE MOĆI DA PROLETI: Svi će biti onjušeni i proći će kroz skener!

Austrija -
Počela je izgradnja bine u bečkoj dvorani „Štathale“ za predstojeće tekmičenje a pre početka radova pregledali su je specijalni policijski psi tragači

BEČ - Šest nedelja je ostalo do početka Pesme Evrovizije 2015, počelo je renoviranje bečke Gradske hale (Stadthalle), u kojoj će se 23. maja održati takmičenje i "događaj godine" u Austriji.

Dvoranu „Štathale“, su juče, pre početka radova dobro onjušili specijalni policijski psi tragači u potrazi za eksplozivnim napravama ili nekim drugim drugim opasnim materijama. Specijalna jedinica za eksploziv sa psima detaljno je pretražili praznu halu „D“ bečke dvorane. Konstatovano je da je sve bezbedno i da radovi na izgradnji bine i uređenju dvorane mogu da počnu.

Gradska hala inače je "stara bečka dama" igrađena pre šest decenija (1954-1957). Nju će doterati desetine radnika koji su stigli sa dizalicama, skelama i raznom drugom opremom. Adaptacija će koštati devet miliona evra. Prvi kontejner sa opremom za binu stigli su juče popodne i on je naravno detaljno pregledan.

Tokom radova svi radnici i sve što se unosi u halu prolaziće kroz aerodromski skener i pored policijskih pasa. Ukupno 350 kamiona doneće opremu ukupne težine od 3.500 tona. U toj isporuci biće 26 kamera, 1.400 reflektora i 20 kilometara kablova.

Austrijska policija je, specijalno zbog bezbednosti Pesme Evrovizije 2015, formirala specijalnu jedinicu pod komandom Kristofa Hecmansedera (Christof Hetzmannseder). Istovremeno, austrijska Služba za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma pozorno prati širu bezbedonosnu situaciju oko »događaja godine«.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja