BRUKA: Ksenija Milivojević tuži državu za 100.000 evra, a u Briselu zastupa Srbiju!
Foto: Dado Djilas

Tužbe zbog poslaničkog mandata

BRUKA: Ksenija Milivojević tuži državu za 100.000 evra, a u Briselu zastupa Srbiju!

Politika -
Dvojaki aršini: Ksenija Milivojević tužila državu sudu u Strazburu zbog oduzimanja poslaničkog mandata i na ime odštete traži više od 10 miliona dinara, a u isto vreme prima platu iz MSP

BEOGRAD - Ironija.Ksenija Milivojević Milenković, zamenica ambasadora u srpskoj misiji pri EU u Briselu, tužila je državu Srbiju iako je predstavlja u svetu! Naime, ona je državu tužila sudu za ljudska prava u Strazburu i traži da joj se isplati odšteta od 100.000 evra iako dobija platu iz budžeta! Jeremićev kadarTako će građani Srbije, ukoliko Milenkovićeva dobije presudu u svoju korist, morati da joj plate oko 10 miliona dinara na ime odštete. Ona je tužila Srbiju 2006. godine jer joj je njena tadašnja stranka G17 plus, kako je rekla, nezakonito oduzela poslanički mandat u maju iste godine na ime blanko ostavke koju je ranije potpisala.Milenkovićeva se u Ministarstvu spoljnih poslova zaposlila u vreme kad je tim resorom upravljao Vuk Jeremić, nekad istaknuti demokrata. Na pomenutoj funkciji u Briselu je od 2011. godine, opet u vreme Jeremićevog mandata, a u MSP je došla iz kabineta tadašnjeg potpredsednika Vlade Božidara Đelića, takođe poznatog demokrate.- Milenkovićeva nije karijerni diplomata, nije polagala stručni ispit na Diplomatskoj akademiji. Posao u MSP dobila je tokom Jeremićevog mandata, kad je i raspoređena na službu u Briselu. Ova garnitura u MSP nema ništa s tim imenovanjem - kaže izvor Kurira i dodaje:Proces u toku- Njena tužba protiv države u Strazburu je u toku. Ona smatra da su joj prava ugrožena i podnela je tužbu, što je legitimno, ali veoma je ružno da onda od te iste države svakog meseca uzima platu. Uostalom, zamislite šta stranci misle o nama - predstavlja u svetu državu koju uporedo tuži! To je skandal!

IskrenoMILIVOJEVIĆEVA: NE ZANIMA ME NOVACKsenija Milivojević Milenković nije komentarisala ove navode jer, po pravilu, diplomate ne smeju da daju izjave medijima bez odobrenja MSP. Međutim, ona je svojevremeno rekla da je spremna da se odrekne zahteva za isplatu 100.000 evra na ime nematerijalne štete. Kako je tada rekla, neće odustati od zahteva da Srbija prihvati odgovornost za oduzimanje poslaničkih mandata i aktiviranje blanko ostavki i da će insistirati na tome da dobije javno izvinjenje i da takve ostavke budu ukinute.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track