OGROMNA EKSPLOZIJA U VOJNOJ BAZI U KAMBODŽI Poginulo 20 vojnika (VIDEO)
Foto: Twitter Printscreen

OGROMNA EKSPLOZIJA U VOJNOJ BAZI U KAMBODŽI Poginulo 20 vojnika (VIDEO)

Planeta -

U eksploziji u vojnoj bazi na jugozapadu Kambodže poginulo je 20 vojnika, a nekoliko je ranjeno. Kako piše Skaj njuz, u eksploziji su oštećeni krovovi obližnjih kuća. Vojna baza u kojoj je došlo do eksplozije nalazi se u provinciji Kampong Speu.

Oštećeno je 25 obližnjih kuća. Oštećene su četiri zgrade u vojnoj bazi, kao i nekoliko vojnih vozila", rekao je pukovnik Ioueng Sokhon Nakon što se čula eksplozija, vojska je odmah zatvorila put ka bazi, dok su seljani bili u panici i potražio bezbedno mesto.

Kambodžu pogađa toplotni talas, postoji i rizik od male eksplozije Produženi toplotni talas dogodio se u Kambodži. U pokrajini u kojoj je došlo do eksplozije, najviša temperatura juče bila je 39 stepeni Celzijusovih.

Iako visoke temperature obično ne detoniraju municiju, one mogu degradirati stabilnost eksploziva. Rizik je da mala eksplozija može izazvati lančanu reakciju i dovesti do požara.

Premijer Kambodže: Duboko sam šokiran vestima o eksploziji

Kambodžanski premijer Hun Manet rekao je da je "duboko šokiran" nakon što je primio vest o eksploziji u pokrajinskom okrugu Čbar Mon.

On je izrazio saučešće porodicama vojnika i obećao da će država platiti njihove sahrane i dati obeštećenje porodicama poginulih i ranjenih.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track