Čizkejk s pomorandžom
Foto: Shutterstock

Prste da poližeš

Čizkejk s pomorandžom

Recept dana -

Sastojci- 250 g svežeg mladog kravljeg sira- 150 g ovsenih mekinja- 1 kesica praška za pecivo- 2 jajeta- prstohvat soli- 3 kašike meda (ili više ako volite slađe)- cimet (po želji)- 150 g brusnica ili grožđica- korica od 1 pomorandže- sok od 1 pomorandžeFil- 250 g krem-sira- 200 ml slatke pavlake- 2 kašike meda (može i šećer u prahu)PripremaZagrejte rernu na 180°C. Grožđice ili brusnice stavite da pola sata stoje u soku od pomorandže. Sir, mekinje, prašak za pecivo, jaja, so i rendanu koricu pomorandže dobro izmešajte. Dodajte med, cimet, grožđice i sok od pomorandže i sve dobro sjedinite. Smesu sipajte u pleh prekriven papirom za pečenje i pecite oko 25 minuta (da poprimi zlatnu boju). Ohladite.Preko kore stavite fil: krem-sir viljuškom pomešajte s medom. Slatku pavlaku umutite u šlag, pa u nju umešajte sir. Kremom premažite tortu i ukrasite je po želji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track