HRABRI POLICAJAC SPASAO ŽIVOT NIKOLI VAVIĆU: Napadač hteo da ga OVERI u glavu!
Foto: Privatna Arhiva

Novi detalji okršaja na Terazijama

HRABRI POLICAJAC SPASAO ŽIVOT NIKOLI VAVIĆU: Napadač hteo da ga OVERI u glavu!

Crna Hronika -

Ranjeni navijač Nikola Vavić umalo nije ubijen, pošto mu je napadač ispalio hice u noge pred klubom na Terazijama! U filmskoj drami u centru Begrada, inspektor je sprečio napadača da mu saspe metke u glavu i tako mu sačuvao život!

BEOGRAD - Inspektor kriminalističke policije, koji nije bio na dužnosti, sprečio je masakr tokom incidenta na Terazijama, kad je ranjen Nikola Vavić (27), brat Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe Alkatraz.Kako Kurir saznaje, u filmskoj priči koja se odigrala u centru grada policajac je sam krenuo u poteru za napadačem Lazarom V. (28), uspeo je da ga razoruža i stavi mu lisice na ruke. Svedok: Sprečio je masakrTokom potere inspektor je ispalio hitac u vazduh pošto se i sam našao na nišanu pucača.- Mladići su bili u klubu na Terazijama i pred fajront došlo je do sukoba među njima. Incident je navodno počeo kad su se Vavić i jedan momak iz suprotstavljenog tabora našli u isto vreme u toaletu. Sukob se brzo nastavio i u samom klubu - priča za Kurir očevidac pucnjave u centru Beograda i dodaje:- Poletele su flaše i tuča koja je započela u lokalu nastavila se na platou ispred. Ljudi su panično krenuli ka izlazu i tada sam video kako je jedan potegao pištolj, čuli su se pucnji, neki su ležali na betonu. Bio sam siguran da će da ih overi, ali tada se odjednom pojavio mladić koji je takođe imao pištolj. Počeo je da viče: „Stoj policija“ i, dok je išao ka njima, stavio je policijsku značku oko vrata.

Masakr je sprečio inspektor koji se slučajno našao na mestu obračuna.- Lazar V. je pištolj uperio u momke koji su ležali. Kad je čuo povike policajca, potrčao je ka prolazu u Nušićevoj ulici - objašnjava naš sagovornik.Stavio mu lisice- Dok je trajala potera, Lazar V. se čak okrenuo ka policajcu i uperio cev u njega. Inspektor je ostao dovoljno priseban i metak upozorenja ispalio u vazduh. Osumnjičeni je tada bacio pištolj i nastavio da trči. Na ponovnu naredbu policajca, on se zaustavio i tada mu je inspektor stavio lisice - otkriva izvor iz istrage.Na mestu na kom je Lazar V. bacio pištolj dok je pokušavao da pobegne pronađeno je oružje.

Saslušan napadačĆUTAO PRED TUŽIOCEMLazar V., koji se sumnjiči da je ispalio nekoliko hitaca u dvojicu mladića, a potom nišanio i u policajca, juče se na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem i njemu je određen pritvor do 30 dana. Drugi osumnjičeni danas bi trebalo da bude priveden. Policajci su pokušali da razgovaraju i s Vavićem, koji se oporavlja od zadobijenih povreda, ali on nije želeo da otkrije ko je i zbog čega pucao na njega.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja