MISTERIJA SMRTI ČOVEKA KOJI JE UMRO POSLE SMS PORUKE O VUČIĆU: Posle pronađenih modrica na lešu, porodici ne daju NALAZ SA OBDUKCIJE!
Foto: Privatna Arhiva

Agonija rodbine preminulog u zatvorskoj bolnici

MISTERIJA SMRTI ČOVEKA KOJI JE UMRO POSLE SMS PORUKE O VUČIĆU: Posle pronađenih modrica na lešu, porodici ne daju NALAZ SA OBDUKCIJE!

Crna Hronika -

Modrice koje su videli na telu Milorada Nikolića kad su uoči sahrane otvorili sanduk more njegove najbliže, koji kažu da još nisu dobili zvaničan dokument o uzrocima njegove smrti

BEOGRAD - Porodica Milorada Nikolića (45) iz Crvenke, koji je prekjuče sahranjen nakon što je pod misterioznim okolnostima preminuo u zatvorskoj bolnici, veruje da je nesrećni čovek bio žrtva i fizičkog nasilja.

Nikolić je, podsetimo, krajem prošle godine uhapšen, a potom sa psihijatrijskom dijagnozom smešten u zatvorsku bolnicu, pod optužbom da je ugrozio bezbednost tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, tako što je slao preteće SMS poruke na mobilni telefon svog poznanika Danka Batanića.

Šok na sahrani

Pored toga što njegova porodica tvrdi da je nevin procesuiran, kao i da je njegova smrt krajnje sumnjiva, ono što im nakon sahrane ne da mira jeste prizor koji ih je zadesio kad su prekjuče na groblju otvorili sanduk.

- Imao je modrice na čelu, oko očiju i na nosu, zbog čega sumnjamo da je u zatvorskoj bolnici trpeo i fizičko nasilje. I dalje ne možemo ništa da tvrdimo jer nismo dobili obdukcioni nalaz, iako smo ga zahtevali. Samo su mi rekli da je reč o prirodnoj smrti i da je uzrok prestanak rada srca, ali su nalaz odbili da mi pošalju uz objašnjenje da ću ga dobiti tek kad se završe toksikološke analize. Nemamo mira zbog podliva koje smo videli na bratovom licu, a koje nikad ranije nije imao - kaže Dragan Nikolić, brat preminulog.

On kaže da mu se Milorad u bolnici žalio da neće izaći živ na slobodu.

Potez zaštitnika građana

Da je obdukcioni nalaz već trebalo da bude u rukama porodice Nikolić, kaže i njihov advokat Feđa Dimović.

- Brat je trebalo da dobije nalaz, pogotovo zato što smo mi dan nakon što je Milorad preminuo predali i naš zahtev za obdukciju, iako su oni to pokrenuli po službenoj dužnosti. Mi smo u skladu sa članom 222 Zakona o zdravstvenoj zaštiti podneli naš zahtev. Zakon kaže da je zdravstvena ustanova dužna da sprovede obdukciju kad to od nje zahteva član uže porodice preminulog - kazao je Dimović i dodao da je zaštitnik građana tražio da mu se dostavi kompletna medicinska dokumentacija Milorada Nikolića.

foto: Filip Plavčić

Rešenje o pritvoru

UGROŽAVAO SIGURNOST DRŽAVNIH ORGANA

Feđa Dimović, osvrćući se na ceo slučaj, kaže da ništa slično nije imao u svojoj karijeri, kao ni njegove kolege s kojima je u kontaktu.

- Niko nikad nije čuo za ovakvu situaciju. Nikolića su stražari zvali „čovek bez dela“! Krivično delo koje se njemu stavljalo na teret ne zahteva tako dug pritvor, a pogotovo ne da neko bude smešten u bolnici, odnosno ludnici i da ga totalno izoluju. Uz obrazloženje da će on ponoviti to krivično delo i da će ponovo ugroziti sigurnost najviših državnih organa, koji su, kako se kaže u tom rešenju o pritvoru, ključne figure za stabilnost države. U slučaju da je imao tu dijagnozu, a mislimo da nije, trebalo ga je lečiti u mentalnoj bolnici na slobodi. To je potpuni apsurd - rekao je Dimović.

Kurir/Jelena Rafailović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track