SRBI SA ZAKINTOSA SLOBODNI UZ KAUCIJU? Iza brave ostaju bar do utorka!
Foto: Privatna Arhiva

UHAPŠENI I DALJE U PRITVORU

SRBI SA ZAKINTOSA SLOBODNI UZ KAUCIJU? Iza brave ostaju bar do utorka!

Crna Hronika -

LAGANAS - Srpski državljani uhapšeni zbog ubistva američkog državljanina Bakarija Hendersona (22) na Zakintosu ostaće u pritvoru bar do utorka, kada bi trebalo da budu izvedeni na saslušanje pred sudiju, koji će odlučiti o eventualnom puštanju na slobodu uz kauciju.

Kako prenose grčki mediji, sud ima mogućnost da ih zadrži u pritvoru do početka suđenja ili da ih pusti na slobodu uz određene garancije.

Doživotna kazna

- Preti im kazna doživotnog zatvora. Po grčkom zakonu, ukoliko sud odluči da ih zadrži iza rešetaka, do početka suđenja u pritvoru mogu da čekaju najviše 18 meseci - preneli su mediji.

Podsetimo, grčka policija uhapsila je Miloša Ilića (18), Nenada Jovanovića (22), Nemanju Petrovića (18), Stefana Stojanovića (21), Miloša Senića (25) i Sinišu Petrovića (22) zbog sumnje da su u tuči ubili američkog studenta Bakrija Hendersona (22). Nakon toga, uhapšena su još dvojica Novosađana, od kojih je jedan nakon saslušanja pušten na slobodu.

Grčki mediji juče su preneli i navodnu izjavu radnika obezbeđenja kluba Amira Omerčića, koji je uhapšen prvi, a koji je za ubistvo optužio upravo grupu mladih Srba.

- Te večeri je bila gužva u klubu. Hostesa, koja je bila srpskog porekla, imala je slobodan dan, ali je došla u klub, gde se družila sa Amerikancima među kojima je bila i žrtva. Pričala je s njima, šalila se i dobro zabavljala. U klubu je u tom trenutku bilo i mnogo Srba, od kojih je jedan prišao devojci i pretećim tonom joj rekao: „Zašto se družiš s Amerikancima?“ Amerikanac je verbalno odreagovao, a Srbin mu je zadao udarac u lice - navodno je ispričao Omerčić i dodao.

Izjava

On je u dalje tvrdio da je Amerikanac potom udario Srbina flašom u glavu i da je tada došlo do obračuna.

- Sećam se da sam ga jednom udario pesnicom u lice i dva-tri puta po telu, ali ne po glavi. Kada sam ja otišao, masa Srba je nemilosrdno nastavila da ga tuče po celoj glavi i telu - rekao je izbacivač.

foto: Nebojša Mandić

Nela Kuburović

SRBIJA SPREMNA DA PRUŽI PRAVNU POMOĆ

Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je da je Srbija spremna da pruži svu pravnu pomoć. Ona je istakla da je potrebno sačekati odluku istražnog sudije, odnosno da li će uopšte biti pokrenut postupak protiv Srba, kao i koja će biti kvalifikacija dela. Ministarka je kazala i da su Ministarstvo pravde i predstavnici Ambasade Srbije u Grčkoj u stalnom kontaktu sa porodicama osumnjičenih.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track