ZORAN MARJANOVIĆ OSTAO HLADAN NA VEST DA JE JELENA UBIJENA: Evo šta je sve uradio zbog čega su inspektori počeli da sumnjaju u njega
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

ZLOČIN KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Ubistvo pevačice Jelene Marjanović

ZORAN MARJANOVIĆ OSTAO HLADAN NA VEST DA JE JELENA UBIJENA: Evo šta je sve uradio zbog čega su inspektori počeli da sumnjaju u njega

Crna Hronika -

Inspektori koji su saslušavali Marjanovića bili su šokirani reakcijom kada mu je saopšteno da je Jelenino telo nađeno u kanalu i da je zverski ubijena

BEOGRAD - Inspektorima koji su radili na slučaju ubistva Jelene Marjanović njen suprug Zoran bio je sumnjiv od samog početka istrage, a naročito je sumnju na njega bacila jedna neuobičajena situacija, otkriva Kurir.

Naime, kada mu je saopšteno da mu je supruga nađena mrtva u kanalu i da je zverski ubijena, Marjanović nije pokazao nikakvu reakciju, što je šokiralo inspektore koji su s njim u tom trenutku bili u sedištu beogradske policije. Takva njegova reakcija iskusnim policajcima odmah je probudila sumnju u njegovu umešanost.

foto: Zorana Jevtić

Nervoza na saslušanju

Podsetimo, nestanak pevačice „Granda“ Jelene Marjanović prijavljen je u subotu 2. aprila. Njen suprug je obavestio policiju, nakon čega je organizovana potraga po nasipu, gde je Marjanović prijavio da ju je poslednji put video. Sutradan, u nedelju 3. aprila, Jelenin suprug je doveden u policijsku stanicu na Bulevaru despota Stefana da da izjavu.

- Saslušanje je počelo oko deset časova. Inspektori u tom momentu nisu imali saznanje o Jeleninoj sudbini. Dok je trajao razgovor s Marjanovićem, on je sve vreme bio nervozan, ali je sarađivao s inspektorima i odgovarao na svako postavljeno pitanje. Nekoliko sati kasnije policija je dobila potvrdu s terena da je nađeno telo pevačice i da je ona ubijena - navodi naš izvor i nastavlja:

- U tom momentu se za policajce desila potpuno neočekivana situacija. Marjanoviću je saopšteno da mu je supruga ubijena, ali je on tu vest primio potpuno hladnokrvno. Inspektor je naveo da je Jelenina glava izmrcvarena od udaraca i da je svirepo ubijena, ali je Marjanović i tada ostao potpuno ravnodušan. Nije pustio ni suzu, bio je hladan kao led.

Ubijena sa devet udaraca u glavu... Jelena Marjanović, foto: Privatna Arhiva

Naš izvor navodi da je Marjanović u jednom trenutku čudno pogledao u policajce, nakon čega je spustio glavu na pod.

Čudan pogled

- Svi smo bili u šoku, jer smo imali mnogo takvih situacija da supružnicima saopštavamo da su njihovi partneri ubijeni. Obično ljudi počnu da kukaju, plaču, da se čupaju za kosu, ili jednostavno zaneme od šoka. Ali Zoran Marjanović nije uradio ništa od ovoga, već je sve vreme bio smiren. Zbog toga su se kod svih nas istog trenutka upalile lampice - rekao je Kurirov izvor.

Kurir je juče pokušao da stupi u kontakt s članovima porodice Marjanović, ali niko od njih nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Čudno se ponašao u policijskoj stanici... Zoran Marjanović, foto: Damir Dervišagić

Viši sud

MARJANOVIĆ OSTAJE U PRITVORU

Krivično veće Višeg suda odlučilo je da Zoran Marjanović ostane u pritvoru.

U odluci se navodi da mu je pritvor određen zbog načina na koji je krivično delo izvršeno, što je dovelo do uznemirenja javnosti.

Podsetimo, osumnjičenom za ubistvo supruge Jelene pritvor je najpre određen zbog uticaja na svedoke.

Da ovaj osnov nije promenjen, Marjanović bi nakon saslušanja svih svedoka bio pušten na slobodu. S novom odlukom, po slovu zakona, on u pritvoru može da ostane do okončanja postupka.

HRONOLOGIJA

  • 2. april, 15.35 Jelena nestaje na nasipu
  • 2. april, 18.05 Zoran telefonom prijavljuje nestanak supruge
  • 2. april, 20.07 Marjanović odlazi u policiju da prijavi da Jelene nema
  • 3. april, 3.00 Policija pronalazi Jelenin telefon na nasipu
  • 3. april, 9.30 Policajci privode Zorana Marjanovića na saslušanje
  • 3. april, 13.11 Vatrogasac pronalazi telo Jelene Marjanović u kanalu
foto: Aleksandar Jovanović

OVO OŽALOŠĆENI SUPRUŽNICI NE RADE

-Davao intervju na dan sahrane

Marjanović je na dan sahrane supruge pozvao novinare u svoj dom u Borči i u intervjuu detaljno opisao šta se sve dešavalo na dan Jeleninog nestanka, kako se to dogodilo, kako ju je tražio na nasipu.

-Slao seksi poruke devojci iz Beča

Dva meseca posle Jelenine smrti otkriveno je da je Zoran razmenjivao seksualne poruke s maserkom iz Beča, Radom Matić. Matićeva je medijima dostavila sadržaj njihove lascivne prepiske na Vajberu, nastale mesec dana nakon Jelenine smrt. Marjanović se tada branio da mu je sve namešteno.

-Slagao da će završiti poslednju Jeleninu pesmu

Odmah nakon Jelenine smrti Zoran je izrazio želju da završi pesmu koju je njegova supruga počela da snima. On je najavljivao i da će drugu strofu pesme, koju nesrećna Marjanovićka nije stigla da otpeva, snimiti neka od popularnih pevačica. Međutim, do danas ta pesma nije završena.

-Išao da se vidi s ljubavnicom

Ekipa Kurira otkrila je da je Marjanović istog dana kada je sahranio Jelenu otišao da se vidi sa Zoricom Mitrović, s devojkom s kojom se, ispostavilo se, viđao i dok je Jelena bila živa. Oni su i dalje u vezi.

-Došao obrijan na sahranu

Marjanović je na sahranu svoje supruge došao obrijan i sređen. Običaji u našem narodu nalažu da se muškarci ne briju nakon smrtnog slučaja, ali se Marjanović na sahrani pojavio sveže obrijan.

-Izlazio u provod nakon tragedije

Marjanović je često ostajao budan noću, pravdajući se radom u muzičkom studiju, iako nijednu od navodnih pesama niko nije čuo. On je neretko spavao do po podne. Zapravo, ispostavilo se da je Zoran nakon smrti supruge redovno izlazio u velikom društvu i provodio se po lokalima na Novom Beogradu.

foto: Kurir

Ljiljana Stanišić / Foto: Dragan Kadić; Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Da li su ovo ključni dokazi protiv Zorana Marjanovića?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track