UŽASNA TRAGEDIJA! PREMINUO SIN ŽIKE TODOROVIĆA: Dozivali smo našeg Dekija, on se nije budio!
Foto: Nebojša Mandić

TRAGEDIJA Iznenada preminuo trogodišnji sin Srđana Todorovića i njegove supruge Ane

UŽASNA TRAGEDIJA! PREMINUO SIN ŽIKE TODOROVIĆA: Dozivali smo našeg Dekija, on se nije budio!

Crna Hronika -

Tuga... Uzela sam Dejana u naručje i videla da mu je usna poplavela. Uplašila sam se i vrisnula. Pozvala sam Žiku, pokušali smo da ga probudimo, ali uzalud, kroz suze priča majka Ana i navodi da je Srđan odmah pozvao Hitnu pomoć

Trogodišnji Dejan, sin poznatog srpskog glumca Srđana Žike Todorovića (52) i njegove supruge Ane, iznenada je preminuo u sredu uveče u Beogradu od sindroma iznenadne smrti kod dece.

Majka Ana Todorović jedva je smogla snage da ispriča za Kurir šta se desilo tog kobnog dana u njihovom porodičnom domu na Vračaru.

foto: Dado Đilas

Vodili ga na kontrolu

- Bio je običan dan, išli smo kod doktora jer je Dejan bio bolestan, pio je antibotike. Vodili smo ga na kontrolu, oko pet je legao da spava i dva i po sata kasnije pokušala sam da ga probudim. On ima svoj krevetac i kad mu priđem da ga probudim, odmah se nasmeje, oduševi se kad ugleda Žiku ili mene. Rekla sam mu: „Hajde, Deki, dosta si spavao.“ Uzela sam ga u naručje i videla da mu je usna poplavela. Uplašila sam se i vrisnula. Pozvala sam Žiku, pokušali smo da ga probudimo, ali uzalud - kroz suze priča Todorovićeva i navodi da je Srđan odmah pozvao Hitnu pomoć.

Ekipa lekara je pokušala da reanimira mališana, ali bezuspešno.

foto: Kurir

Žika i Ana su sina Dejana dobili 2014. godine, nakon 12 godina borbe za potomstvo

Doktori bili bespomoćni

- Došli su doktori, ali nisu uspeli da mu pomognu. Rekli su nam da je i stariji čovek ne bi uspeli ništa da urade. Ne znam kako ćemo Žile i ja ovu bol da izdržimo. Našeg anđela nema više. Otišao je, napustio nas je tako tiho. Preteško je. On je bio ceo naš svet. Naš mali čupavko, milo dete... - kaže neutešna majka i dodaje:

- Ovo je pretežak dan u mom životu, toliko smo želeli da ga dobijemo. Posvetili smo mu život, sve je njemu bilo podređeno i ne mogu da prestanem da plačem, jer mog Dekija više nema. On nam je bio i noć i dan, i sreća i život! Sve što smo imali. Nikakva bolest, ništa tu nije bilo. Doktori kažu iznenadna smrt.

Stalo srce

Rezultati obdukcije potvrdili su da je smrt deteta usledila nakon prestanka rada srca.

ANA: On nam je bio i noć i dan, i sreća i život, Sve što smo imali! Doktori kažu iznenadna smrt

Žika i Ana su se venčali 2004. i zabavljali šest godina pre toga. Sina Dejana dobili 2014. godine, nakon 12 godina uporne borbe za potomstvo. Iako Todorović nije voleo da priča o svom privatnom životu, u novembru prošle godine je ipak kazao da mu se život promenio otkad je dobio sina Dejana.

foto: Zorana Jevtić

- Život mi se okrenuo za 180 stepeni, sve mi je drugačije, sve mi je novo. Nema više izlazaka, nema više zezanja, odgovornost je mnogo veća. On ima dve godine i još me nijednom nije video na televiziji - rekao je tada Todorović.

Srđan Žika Todorović je srpski glumac i rok muzičar, sin poznatog glumca Bore Todorovića, dok je njegova tetka bila čuvena glumica Mira Stupica.

foto: Dragan Kadić

Očajna... Karolina Todorović

NIŠTA NIJE UKAZIVALO NA TRAGEDIJU

Srđanova maćeha Karolina Todorović ispričala je da ništa nije ukazivalo da će se tragedija dogoditi.

- Kako se to desilo, ni nama nije jasno. Dan pre svega toga je bio na kontroli, bilo mu je bolje, ali je imao malo šlajma, pa je bio pod antibioticima. Tada su rekli da ostane još malo kod kuće, dok se ne opravi. Nije imao nikave probleme, rekli su da oporavak ide nabolje i da se čak i taj sekret smanjuje, ali se nešto desilo u trenutku i tu je bio kraj. Došao je kući, zaspao i nije se probudio. To je strašno, tri i po godine je imao. Žika i Ana su u vrlo teškom stanju! Drže se kako mogu - rekla je skrhana Karolina.

foto: Printscreen

Dr Snežana Rsovac objašnjava šta je sindrom iznenadne smrti

POGAĐA 38 OD 100.000 DECE

Sindrom iznenadne smrti je iznenadna pojava smrti kod deteta koje je prethodno bilo zdravo, bez kliničke slike ili simptoma neke bolesti, a postoji dve vrste: sindrom iznenadne smrti odojčeta i sindrom iznenadne smrti starijeg deteta.

- Sindrom iznenadne smrti odojčeta pogađa decu uzrasta do godinu dana, najčešće u snu. Sindrom iznenadne smrti starijeg deteta se javlja kod dece starije od godinu dana, takođe najčešće u snu. Po učestalosti je manje zastupljen nego kod odojčadi. Prema statistici, na 100.000 živorođene dece od iznenadne smrti premine njih 38. Smatra se da je iznenadna smrt uslovljena postojanjem više faktora, kod starije dece u obzir dolaze i retke metaboličke bolesti, kardiomiopatije, poremećaji srčanog ritma - objašnjava pedijatar Snežana Rsovac iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj.

I doktori se potresli

LEKARI HITNE PLAKALI

Kako Kurir saznaje, Hitna pomoć je poziv iz stana Todorovića na Vračaru primila nešto pre 20 sati u sredu uveče.

- Lekarska ekipa koja se momentalno zaputila na adresu zatekla je trogodišnjaka bez životnih funkcija. Tim je pokušavao da reanimira nesrećnog dečačića, ali on nije davao nikakvu reakciju. Nažalost, na kraju su mogli samo da konstatuju smrt - kaže dobro obavešteni izvor Kurira.

Kako saznajemo, scena u stanu Todoriovića je bila toliko potresna da i lekari koji su otišli na intervenciju nisu mogli da zadrže suze.

Komšije bračnog para

ČULI SMO PLAČ MAJKE ZA SINOM

Komšije čuvenog glumca i njegove supruge Ane u suzama su rekle da je porodicu zadesila velika tragedija.

- Žika i njegova supruga su divni ljudi. Sinoć sam čula plač, krike i vrisku majke! Nisam znala šta se dešava, posle sam videla da su došla kola Hitne pomoći. Mnogo mi je žao, potreseni smo svi. Dejan je bio preslatko dete. Saučešće porodici - rekla je u suzama za Kurir jedna od komšinica poznatog para.

foto: Dragan Kadić

Kremacija u subotu u 16 časova

BIĆE POLOŽEN PORED SVOG DEDE BORE

Mali Dejan biće kremiran u subotu, 23. decembra u 16 sati.

- Žile me je pozvao i rekao mi da je obdukcija pokazala da nije bilo nikakvog trovanja, nije čak ni srce, ni od čega... Misterija je i doktorima zašto mu se to desilo. Bebe zaspe, pa se uguše, ali on ima tri i po godine i reaguje ako ne može da diše. On se pomeri. Nikakva bolest, ništa tu nije bilo. Mi smo agnostici i naš sin će biti kremiran - rekla je Ana Todorović. Kako saznajemo biće sahranjen pored dede Bore na beogradskom Novom groblju.

REAKCIJE KOLEGA

foto: Marina Lopičić

Branislav Lečić, glumac

POTPUNO SAM ŠOKIRAN

Baš sam šokiran, to je sve što mogu da kažem. Potresen sam potpuno, ne znam o čemu je reč, na putu sam, ne mogu da reagujem nikako. To je šok neviđeni.

foto: Dragana Udovičić

Eva Ras, glumica

NE POSTOJI REČ UTEHE

Prekinula sam važan sastanak kad sam čula da je umro mali Dejan, toliko sam se potresla. Prošla kroz taj mučan period, znam da ne postoji reč koja bi mogla da u ovim trenucima uteši Žiku.

foto: Marina Lopičić

Seka Aleksić, pevačica

NEMA VEĆE TRAGEDIJE

Nema veće tragedije za roditelja nego da izgubi dete. Potresena sam ovom vešću, i kao majka jednogodišnjeg deteta i kao čovek. Nadam se da će Žika i njegova supruga uspeti da se izbore sa prevelikim bolom i teškim danima koji su pred njima, kaže Seka Aleksić, koja je sa Žikom Todorovićem glumila u filmu „Mi nismo anđeli“.

foto: Kurir

Ljiljana Stanišić - Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track