AKCIJA CARINE: Za 2 dana zaplenili 52.000 evra i 17.050 dolara
Foto: Carina

Horgoš i Batrovci

AKCIJA CARINE: Za 2 dana zaplenili 52.000 evra i 17.050 dolara

Crna Hronika -
Carinici su na dva granična prelaza sprečili pokušaj ilegalnog unosa i iznosa deviza, pa je tako na Horgošu otkriveno 52.000 neprijavljenih evra, a na Batrovcima sprečen bračni par iz Ukrajine da iz Srbije iznese devize koje pethodno nisu prijavili.

Kako se navodi, na Horgošu je juče sprečeno da u zemlju bude uneto 52.000 neprijavljenih evra, a taj iznos je pokušao da ilegalno unese srpski državljanin (47) koji se ujutru pojavio na prelazu, u takozvanoj. "zelenoj traci" predviđenoj za one koji nemaju ništa da prijave za carinjenje.

Lice kod kojeg je pronađen novac je putovalo na relaciji Beč-Ub, automobilom Audi A8, a kada su ga carinici zaustavili i pitali da li ima nešto da prijavi, rekao je da nema ništa osim ličnog prtljaga, a da od novca ima samo 10.000 evra, što je i pokazao kada je otvorio novčanik.

Foto: Carina Srbije
Foto: Carina Srbije

Međutim, ličnim pretresom je ustanovljeno da u torbici sa dokumentima, nosi još 52.000 evra. Dan ranije, 10. novembra, na graničnom prelazu Batrovci carinici su sprečili bračni par iz Ukrajine da iz Srbije iznesu devize koje prethodno, na ulazu u zemlju, nisu prijavili.

Taj bračni par je putovao automobilom marke Mercedes iz Ukrajine ka zapadnoj Evropi, a na pitanje da li imaju novac koji bi trebalo da prijave, rekli su da imaju po 5.000 evra.

Kako se dodaje, carinici su tokom ličnog pretresa kod supruga otkrili 17.050 dolara, a kod supruge 6.490 dolara i 1.900 evra.

Dozvoljeni iznos, odnosno suma u protivvrednosti od po 10.000 evra im je vraćena, dok je preostali novac privremeno zadržan. Uprava carina je podsetila putnike da unos deviza u Srbiju nije limitiran, ali da su svi u obavezi da prijave iznose veće od 10.000 evra kako pri ulasku, tako i pri izlasku iz zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track