LEBRON NEMA LEKA ZA JOKIĆA I NAGETSE! Nezaustavljivi Denver PROTUTNJAO Los Anđelesom, još samo jedan korak do nove "METLE"
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

nba liga

LEBRON NEMA LEKA ZA JOKIĆA I NAGETSE! Nezaustavljivi Denver PROTUTNJAO Los Anđelesom, još samo jedan korak do nove "METLE"

Košarka -

Košarkaši Denver Nagetsa, na krilima sjajnog Nikole Jokića, savladali su Lejkerse i u Los Anđelesu u trećem meču plej-of serije NBA lige rezultatom 112:105 i došli su na jednu pobedu od prolaska u narednu rundu.

Lejkersi su bolje otvorili meč, poveli 8:0 i delovalo je da idu ka pobedi, a posle prve četvrtine imali su i dvocifrenu prednost (33:23).

Ipak, već u drugoj deonici Jokić i ekipa su se probudili i prišli na minus četiri (53:49). Pravi preokret usledio je u trećoj četvrtini u kojoj su Nagetsi upalili u petu brzinu i pokazali da će stići i do treće pobede u plej-of seriji.

Poslednji put Lejkersi su vodili u ovom meču početkom trećeg perioda igre kada je bilo 61:60, a već do kraja četvrtine Nagetsi su stigli do osetnije prednosti (75:83).

Pokušali su Lebron i ekipa da se vrate u poslednjoj četvrtini, ali su Nagetsi jednostavno imali više raspoloženih igrača, odbili su sve napade, stigli do pobede rezultatom 112:105 i sada su na korak od plasmana u novu rundu plej-ofa.

Nikola Jokić stao je na korak od tripl-dabla i meč je završio sa 24 poena, 15 skokova i devet asistencija, ali je imao ozbiljnu podršku saigrača.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Uz njega, dominirali su i Eron Gordon sa 29 poena, 15 skokova i tri asistencije, Džamal Marej sa 22 poena, devet asistencija i pet skokova, kao i Majkl Porter Junior sa 20 poena, deset skokova i tri asistencije.

Kod Lejkersa su bolji od ostalih bili Entoni Dejvis sa 33 poena, 15 skokova i tri asistencije, Lebron Džejms koji je imao učinak od 26 poena, devet asistencija i šest skokova i Ostin Rivs sa 22 poena, pet skokova i tri asistencije, ali je podrška klupe izostala.

Ovo je 11. vezana pobeda Nagetsa protiv Lejkersa koji su sada stigli na korak od nove "metle" (prošle godine u plej-ofu bilo 4:0 u pobedama za Denver) i Nikola Jokić i ekipa dokazali su da i ove sezone imaju šampionske ambicije.

Kurir sport / Ž.S.

BONUS VIDEO:

00:24

Nikola Jokić pred meč protiv Klipersa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track