DEVOJKE IZ KANTRIMENA PUŠTENE, KRILE SE OD NOVINARA: Pomagačice Marka Milićeva izašle iz Centralnog

23 dana provele iza rešetaka

DEVOJKE IZ KANTRIMENA PUŠTENE, KRILE SE OD NOVINARA: Pomagačice Marka Milićeva izašle iz Centralnog

Crna Hronika -
Tamara Bogdanović, Milica Novanković Bojana Petrović i Dani Manevski koje su se u pritvoru nalazile od 19. avgusta ostaće na slobodi dok rešenje o kućnom pritvoru ne postane pavosnažno

BEOGRAD - Saučesnice Marka Milićeva koji je osumnjičen za ubistvo Luke Jovanovića na Brankovom mostu u noći 25. jula ove godine, puštene su danas u 20.20 sati iz Okružnog zatvora na slobodu.

Prilikom izlaska iz zatvora one su spustile glave, pokušavajući da se sklone od fotoaparata i kamera! Jedini koji nisu krili lice je Tamara Bogdanović, koja će najviše vremena provesti u kućnom pritvoru i Nikola Lepen. Roditelji saučesnica bili su netrpeljivi prema novinarima, a čuli su se i povici "Sram vas bilo".

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu doneo je danas presudu prema kojoj je petoro okrivljenih za prikrivanje Marka Milićeva nakon saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Luka Jovanović, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović, Milica Novanković Bojana Petrović i Dani Manevski koje su se u pritvoru nalazile od 19. avgusta ostaće na slobodi dok rešenje o kućnom pritvoru ne postane pravosnažno.

Portparol suda Igor Veličković rekao je da je sudija za prethodni postupak doneo presude na osnovu zaključenih sporazuma i okrivljenima ukinuo pritvor.Prema odluci suda, oni će kaznu služiti u svojim stanovima gde će im biti stavljene eletronske narukvice oko noge, preko kojih će se kontrolisati da li poštuju zabranu napuštanja stana.

Sudija za prethodni postupak je na ročištu, koje je shodno zakonu zatvoreno za javnost, doneo presudu na osnovu sporazuma koje su okrivljeni juče zaključili sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu.

Podestimo Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je juče Sporazum o priznanju krivice sa četvoro od šestoro putnika iz "minija kantrimena", inače saučesnika Marka Milićeva, osumnjičenog za gaženje Luke Jovanovića na Brankovom mostu.

Prema tom sporazumu, četvorka je pristala na nagodbu iz Tužilaštva odnosno izdržavanje kazne kućnog zatvora.

Prema Sporazumu, Dana Manevski pristala je na 6 meseci kućnog zatvora kao i Nikola Lepen. Milica Novaković je pristala na 8 meseci kućnog zatvora, a Bojana Petrović na 4 meseca. Nedugo potom, iz Palate pravde stigla je i informacija da je i Tamara Bogdanović, koja je u prvi mah bila neodlučna, ipak sklopila Sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom kojim je pristala na kaznu od 10 meseci kućnog zatvora.

Zasad jedino taksista Saša Janković nije doneo odluku da li će pristati na sporazum s Tužilaštvom.

Marko Milićev, jutros se na saslušanju pred tužiocem Trećeg osnovnog tužilaštva u Palati pravde branio ćutanjem. Saslušanje je završeno oko 11 časova a, kako se nezvanično saznaje, Milićev je pred tužiocem rekao da želi da iznese svoju odbranu, ali isključivo u prisustvu svog izabranog branioca.

Saslušanje je trajalo 45 minuta i održano je bez prisustva javnosti, pošto je prema zakonu istraga tajna. Advokat Milićeva nije danas došao na saslušanje zbog štrajka beogradskih advokata, koji je počeo u sredu.Milićev može, kada se završi štrajk advokata, da se Tužilaštvu obrati dopisom i zatraži da bude saslušan, odnosno da iznese svoju odbranu.

U Tužilaštvu kažu da Milićev nije ponudio nikakvu nagodbu za sklapanje sporazuma o priznanju krivice, kako su to preneli pojedini mediji, ali da to može da uradi do kraja krivičnog postupka.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se 25. jula, kada se Luka Jovanović vraćao iz grada sa prijateljima kući. Njima se na mostu pokvarila "lada" i kad su izašli da je preguraju u zaustavnu traku na njih je naleteo "mini kantrimen".

Vozač "kantrimena" nije se zaustavio nakon nesreće, a Luka Jovanović preminuo je dan kasnije u Urgentnom centru.

Uskoro opširnije...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track