ROĐENA BRAĆA SE UDAVILA U SREBRNOM JEZERU: Stigli ronioci Žandarmerije počinje potraga za telima
Foto: Jelena Ivić

Tela nisu nađena

ROĐENA BRAĆA SE UDAVILA U SREBRNOM JEZERU: Stigli ronioci Žandarmerije počinje potraga za telima

Crna Hronika -

BEOGRAD - Rođena braća Stefan P. i Nikola P, uzrasta 13 i 14 godina, iz sela Trska kod Rače Kragujevačke, utopila su seu nedelju posle podne u Srebrnom jezeru! Do tragedije je došlo kada je jedan od dečaka upao u vodu i počeo da se davi, a drugi je pokušao da ga spasi, posle čega je došlo do tragedije.

Kako Kurir saznaje radi se o braći Stefanu P. (13) i Nikoli P. (14) koji su na Srebrno jezero stigli na izlet. Prema prvoj verziji, pedalina kojom su se dečaci vozili na jezeru se navodno prevrnula, ali je policija naknadno saznala da je jedan od dečaka upao u vodu i počeo da se davi. Njegov brat je pokušao da mu pomogne, ali i on se utopio.

Do tragedije je došlo kada su deca posle izgubljene fudbalske utakmice stigla na Srebrno jezero da se opuste. Oni su iznajmili dve pedaline. Kako saznajemo po petoro dece je bilo na svakoj pedalini. U jednom trenutku Stefan iskliznuo sa pedaline u vodu, a Nikola je skočio za njim da ga spase, ali se udavio i nestao u jezeru.

Nesrećna braća su bili učenici Osnovne škole „Karađorđe“ u Rači.

Kako Kurir nezvanično saznaje, oni su kao članovi Kluba malog sporta u ovoj školi za vikend igrali fudbalsku utakmicu sa vršnjacima u Požarevcu.

- Na meč ih je vodio direktor Osnovne škole „Karađorđe“. Koliko znam, posle utakmice su otišli da posete Srebrnojezero, da se malo provedu i eto... Direktor je i prijavio policiji šta se desilo. Uh, nezapamćena tragedija, užas! Dečaci imaju i rođenu sestru, koja je bliznakinja sa jednim od njih dvojice. Šta da vam kažem, jadni njihovi roditelji, izjavio je za Kurir jedan žitelj Rače, koji je insistirao da ostane anoniman.

Policija je pre više od dva sata završila uviđaj, a tela dečaka još nisu pronađena.

Kako Kurir saznaje policija je posle utapanja braće Stefana i Nikole P. odvela direktora škole i fudbalskog trenera na informativni razgovor, dok se preostali dečaci sa vozačem autobusa nalaze u kafiću na obali.

Prema poslednjim informacijama na Srebrno jezero stiglu su roditelji nastradale braće.

Oko 15. 50 časova na Srebrno jezero stigli su i ronioci Žandarmerije koji će započeti potragu za telima nastradale braće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track