NAJBIZARNIJA ZANIMANJA KANDIDATA NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Čarobnica, buržujka, teoretičarka zavere i erotski maser jurišaju na Beograd
Foto: Nebojša Mandić

izborna kampanja

NAJBIZARNIJA ZANIMANJA KANDIDATA NA BEOGRADSKIM IZBORIMA: Čarobnica, buržujka, teoretičarka zavere i erotski maser jurišaju na Beograd

Izbori 2018. -

U poslednjem trenutku osam stranaka i grupa građana predalo je svoje liste za beogradske izbore, a među njima ima i nekih koji maltene nemaju bilo kakvog iskustva u politici. Jedna od njih je svojim kandidatima upisivala kao zanimanja da su čarobnice, cvetići i buržujke.

Na beogradskih izborima će, sada je već jasno, učestvovati 24 liste a među njima će biti i veliki broj potpuno novih stranaka i pokreta.

Tako će recimo, na izborima učestvovati GG "Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka - Radulović Milorad", kojima je ovo drugi put da se kandiduju jer su to prethodno uradili na zemunskih izborima 2016. godine. Oni su interesantni jer im naziv grupe sličan nazivu opozicionog pokreta Dosta je bilo, a čake se i njihovi lideri Saša i Milorad isto prezivaju.

Milorad Radulović je, inače, po zanimanju ugostiteljski tehničar, ali je trenutno na funkciji pomoćnika predsednika opštine Zemun, u kojoj je na vlasti SNS. Pre toga je bio član Opštinskog veća ispred naprednjaka. Sudeći po podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, on je više puta donirao novac toj partiji u ukupnom iznosu od 258.000 dinara. U DJB smatraju da je cilj liste Milorada Radulovića da se građani dovedu u zabludu i, kako su naveli, da je reč o fantomskoj stranci i izbornoj prevari.

Grupa građana Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po ko zna koji put učestvovaće na izborima i to kao stranka vlaške nacionalne manjine, iako na njihovoj listi verovatno nema nijednog Vlaha. Motiv je verovatno niži izborni cenzus za predstavnike nacionalnih manjina.

Ono što međutim prvilači još veću pažnju kada je reč o NOPO je to što su na njihovoj listi kandidati upisivali da su po zanimanju "bitkoin majnerka", "cvetić", "čarobnica", "baba", "puNpadžija", "crtačica japanskih obrva", "buržujka", "teoretičarka zavere", "erotski maser", "vodič kroz noćni život Valjeva"...

Ako ćemo verovati podacima objavljenim na sajtu NOPO, prvi na listi Aleksa Vujović je inače Novosađanin, rodom iz Kraljeva, a po zanimanju je "Izbeglica". Kako je rekao, u Beograd se preselio, jer "Beograđani nemaju pojma".

"Ako budem izabran za gradonačelnika, usmrtiću pse lutalice na području Beograda", rekao je Vujović.

Listu za beogradske izbore je predala i GG "Za Beograd - beogondola - saobraćaj, urbanizam, turizam - nova rešenja, konkretni projekti - Jovan Ranđelović". Po nazivu bi se moglo zaključiti da su kandidati stručnjaci iz oblasti saobraćaja, urbanizma i turizma, a iz tih oblasti gotovo da nema nijednog.

Među kandidatima za odbornike su radnici, frizeri, kamerman, studenti, advokat, novinari, pa čak i muzičari. Na izborima će učestvovati i "Građanska Stranka Grka Srbije - Vasilios Provelegios" i "Jedinstvena stranka pravde (JSP) - Jekhutno Chidimos Čaćimasko (JĆČ)", a potpise su u poslednji čas prikupili LDP i Ljubiša Preletačević Beli.

Na listi Belog najviše je studenata, a među kandidatima je, kako piše u listi, i heroj sa Košara. Najveće iznenađenje sa predsedničkih izbora na gradske se kandiduje donekle oslabljen, budući da se od njega ogradio pokret "Beli, samo jako".

(Kurir.rs/Blic/Nataša Latković)

Foto ilustracija Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Da li ste primetili vrhunsku nepismenost gradskih vlasti?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track