FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV DŽAKE I ŠAĆIRIJA: Svetska fudbalska federacija konačno reagovala na zabranjene provokacije!
Foto: EPA

dobro je

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV DŽAKE I ŠAĆIRIJA: Svetska fudbalska federacija konačno reagovala na zabranjene provokacije!

Mundijal 2018 -

Svetska fudbalska federacija (FIFA), pokrenula je sudski postupak protiv dvojice fudbalera Švajcarske reprezentacije, Đerdana Šaćirija i Granita Džake, zbog provokacija na susretu sa Srbijom, kada su rukama aludirali na dvoglavog orla, što je jasan simbol takozvane "Velike Albanije".

Ovu informaciju je potvrdio Andreas Beni, sportski urednik uglednog švajcarskog lista "Blik", a napisao je sledeće:

''Zvanično: FIFA je pokrenula postupak protiv Granita Džake i Đerdana Šaćirija, zbog proslave pogodaka sa "dvoglavim orlom," rekao je Beni.

Ujedno je otvoren i disciplinski postupak protiv FSS, zbog uvredljivih i političkih poruka navijača. Takođe, pokrenuta je istraga i protiv selektora Srbije Mladena Krstajića zbog izjava nakon utakmice - prenosi Blik.

Sećanja radi, Švajcarska je savladala Srbiju golovima upravo ove dvojice igrača i na taj način sebi trasirala put do osmine finala. Srbija će u trećoj utakmici u grupi odlučivati sa Brazilom o drugom članu najboljih šesnaest na svetu.

Ono što je najgore u svemu jeste činjenica da njih dvojica nisu stala ni po završetku meča. Na društvenim mrežama oni su nastavili sa provociranjem Srbije i srpskog naroda.

Da li to znači da će Šaćiri i Džaka biti suspendovani sa ovog Mundijala, saznaćemo uskoro.

Kurir sport

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠAĆIRI ODBIO DA PRIČA ZA NAŠE MEDIJE: Albanac neće da sluša pitanja na srpskom jeziku (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track