NOVA ISKUŠENJA: Srpski hokejaši na travi ulaze u Svetsku ligu

Burno proleće

NOVA ISKUŠENJA: Srpski hokejaši na travi ulaze u Svetsku ligu

Ostali sportovi -
Velika iskušenja očekuju ovog proleća srpske hokejaše na travi Seniorska reprezentcija će opet igrati Svetsku ligu, dok će mlađi uzrasti uz bitku za titulu u prolećnom delu šampionta, igrati u Karavanu Evropske hokejaške federacije za Kup Rektora

BEOGRAD - Posle dužeg perioda muška seniorska reprezentacija Srbije u hokeju na travi učestvovaće u kvalifikacijama za Svetsku ligu. Zahvaljujuči podršci Olimpijskog komiteta Srbije hokejaši na travi se reprezentativno vraćaju na velika takmičenja.

Prvi krug kvalifikacija biće održan od 1. do 6. jula 2014. godine u Hrvatskoj (Zelina pored Zagreba), a posle utakmica 13. i 27 . aprila u Beogradu na Adi Ciganliji, selektor će odrediti sastav reprezentacije i započeti pripreme za ovo prestižno takmičenje.

Počeo prolećni deo prvenstva za pionire i juniore

Na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, počeo proletnji deo prvenstva Beograda za pionire i juniore (IV kolo). Palice su ukrstili mlad hokejaši BASK-a, Čukaričkog. Školarca i Zubotehničke škole.Beogradska liga za mlade hokejaše traje do 16.juna.2014.godine- Ovo je veoma važno proleće za sve uzrasne kategorije., na kraju prvenstava sportiste očekuju inostrana takmičenja - rekao je Miro Jotić, generalni sekretar Saveza hokeja na travi Beograda.

Bugari u poseti, Kup Rektora u Sofiji

Jotić je istakao da je Beogradskom savezu hokeja na travi u prijateljskoj poseti klub Rektor NSA iz Sofije i Antonio Antonov (sa svojm saradnicima) direktor Bugarske federacije hokeja na travi. On je pokrovitelj takmičenja za mlade hokejaše U12 do U16, Kupa Rektora koji je u kalendaru takmičenja EHF.

Karavan Evropske hokejaške federacije krenuće 26.maja iz Budimpešte, 27 i 28. maja biće na relaciji Subotica - Novi Sad - Pančevo, a 29.maja u Beogradu gde će se priključiti beogradski klubovi BASK, Čukarički i Školarac u kategorijama U12-U16. Sa karavanom nastaviće put za Sofiju gde će od 30.05. do 01.06.2014.g. igrati na Kupu Rektora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track