KAKAV ŠOK ZA DENVER I JOKIĆA! MINESOTA IH RAZBILA: Jedan igrač im ubacio 43 poena - nisu znali šta ih je snašlo!
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

plej-of NBA LIGE

KAKAV ŠOK ZA DENVER I JOKIĆA! MINESOTA IH RAZBILA: Jedan igrač im ubacio 43 poena - nisu znali šta ih je snašlo!

Košarka -

Denver je porazom počeo polufinalnu seriju NBA lige! Minesota je napravila brejk u Koloradu i slavila sa 106:99.

Nikola Jokić ubacio je 32 poena uz 8 skokova i 9 asistencija, ali... Imao je srpski as i dosta grešaka! Izgubio je čak sedam lopti, a trojke je šutirao 9-2. Na sve to Gober je preko njega ubacio četiri poena pri egal rezultatu četiri minuta pre kraja meča.

A, kada na sve to dodamo i činjenicu da Mareja "nije bilo" u prvom poluvremenu - 0 poena, postaje jasno zašto su gosti slavili pobedu. U trećoj četvrtini se probudio Džamal, ali kasnije kada se lomio meč bio je neprimetan.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Minesota je imala neverovatnog Edvardsa koji je ubacio 43 poena - uživanje je bilo gledati kako igra ovaj 23-godišnji bek. Denver nije imao baš nikakvo rešenje kako da zaustavi najboljeg igrača rivala.

U poslednjem kvartalu čudesno je igrao i Rid koji je za četiri minuta ubacio čak 14 poena. Nagetsi ni na to nisu imali odgovor.

Drugi meč polufinalne serije "zapada" igra se u Koloradu u noći između ponedeljka i utorka od 04 časa.

Evo kako je izgledao tok meča:

Edvards poenima stavlja tačku na ovaj meč i veliku pobedu svog tima.

96:102 - Jokić vezuje pet poena, ali čini da je kasno. Do kraja minut.

91:100 - Na korak od pobede Minesota. Šest poena daju posle tajm-auta. Do kraja samo dva minuta. Gober je vezao četiri poena.

91:94 - Rid trojka, nastavlja da "prosipa" magiju, a potom uzvraća i Jokić! Koš uz prekršaj Gobera. Do kraja nešto malo više od tri minuta.

Rid ima 14 poena u četvrtoj četvrtini! Kakav džoker Minesote!

88:91 - Rid! Kakvi potezi... Trojka od tablu, onda i monstruozno zakucavanje, pa koš i faul. Na drugoj strani Braun ubacuje trojku, a zatim i Jokić dva poena. Marej sa dva poena vraća meč na jedan posed. Do kraja - 4 minuta.

Pogledajte kako se Jokić poigrava sa čuvarima:

81:84 - Edvards ponovo sjajan! Četiri vezana poena za novo vođstvo njegovog tima.

81:80 - Konli ubacuje trojku, a onda Marej uzvraća brutalno - trojka uz faul! Šta pogađa Džamal ove večeri...

77:77 - Gordon donosi jako važne poene Nagetsima. Vezuje dvojku, a potom i koš uz faul.

Oni se pitaju ko odnosi pobedu - Jokić (22 poena) i Edvards 31 (poen).

3. četvrtina

71:73 - Čeka nas izuzetno uzbudljiva poslednja četvrtina. Gosti na plus dva, Edvards posle serije poena, dobija tehničku zbog protesta.

67:71 - Edvards vezuje četiri poena, a zatim i Voker ubacuje trojku. Sedam vezanih poena za Minesotu.

64:64 - Marej 7, Jokić 19... Konli se razigrao kod gostiju, već je na 11 poena. Prava bitka u nastavku meča za razliku od prvog poluvremena.

60:57 - Edvards u nastavku nije postigao ni poen. To je ono što fali "vukovima". Marej je ubacio pet poena, dvojka i trojka iz gotovo nemogućih pozicija...

Pogledajte:

58:54 - Jokić je na 17 poena, međutim, Nikola ima i sve više promašaja. Uz to se i iznervirao posle dosuđenog faula u napadu. Tauns je ubacio 11 poena za 3 minuta!

Očajno suđenje. Neverovatno šta arbitri na večerašnjem meču rade... Toliko grešaka pri procenama prekršaja...

54:50 - Ovo je već daleko ozbiljnije nego u prvom poluvremenu. Marej je pogodio neverovatan šut za tri poena, sa druge strane Tauns je vezao sedam poena za goste.

Rezime prvog poluvremena: Košarka ispod nivoa polufinala konferencije. Napadi su izuzetno loši, mnogo izgubljenih lopti na obe strane. Sve se vrti oko dva igrača, a ostali kao da su statisti, posebno se to odnosi na Minesotu.

2. četvrtina

44:40 - Edvards je ubacio 25 poena. To je početak i kraj priče o Minesoti u prvom poluvremenu. Jokić je na 15 poena i igra izuzetno dobro. Problem za njegov tim je činjenica da Marej nema nijedan poen (0-5 šut).

38:32 - Katastofalna igra! Osim Jokića i Edvardsa, ostali košarkaši se utrkuju ko će više da pogreši. Nije reč o dobrim odbranama, već očajnim napadima. Mnogo izgubljenih lopti, "er-bolova"...

33:28 - Povratak Nikole na parket posle nekoliko slabih napada Denvera. Jokić je već na 11 poena, Gober nema rešenja za srpskog asa.

30:27 - Porter odlično igra u momentima kada Jokić odmara. Ubacio je sedam poena do sada. Edvardsu niko da se priduži kod gostiju...

Denver, Minesota
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

1. četvrtina

25:23 - Kakav preokret Denvera! Od minus 14 do vođstva posle prve četvrtine. Jokić je počeo malo sporije, ali je onda ubacio devet poena.

15:18 - Za samo dva minuta Nagetsi prave 11:0. Igra se u naletima. Dosta izgubljenih lopti na obe strane.

13:18 - Serija Denvera posle minuta odmora. Jokić ubacuje šest poena, a Porter dodaje i prvu trojku za domaći tim.

4:18 - Jedan igrač za sada drži glavnu reč. Entoni Edvards ubacio je već 13 poena. Jokić ima šut 0-3. Dva tajm-auta već je iskoristio Majk Meloun.

2:12 - Edvards! Devet poena, dve trojke. Meloun prinuđen na minut odmora već posle 180 sekundi igre.

0:9 - Očajan početak meča za Denver. Edvards blista na startu, ubacio je već šest poena. Jokić je u prvom napadu na meču "dobio" tri sekunde u reketu.

Spektakl u NBA ligi! Dva tima od kojih se očekuje mnogo u tekućoj sezoni, ali samo jedan može u finale. Nama, najzanimljiviji meč jer će na parketu biti Nikola Jokić.

Košarkaši Denvera nastavalju put ka odbrani titule u najjačoj ligi sveta. Njihov rival u polufinalu Zapadne konferencije je ekipa Minesote (01.00).

Prvi meč igra se u "Bol Areni" u Koloradu, dvorana Nagetsa biće poprište i drugog susreta, posle čega se serija seli na Mineapolis. Tu će ostati i za treću utakmicu, a onda se ponovo rotiraju domaćinstva.

Favorit je na papiru Jokićev tim, ali nijanse su u pitanju. Ove sezone igrači su četiri puta, skor je 2:2.

U četvrtfinalu Minesota je počistila Finiks sa čak 4:0 u seriji, dok je Denver bio bolji od Lejkersa sa 4:1.

Sada se očekuje daleko neizvesnija serija od pomenute dve koje su imali ovi rivali u četvrtfinalu.

Kurir sport

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track