EPSKA BRUKA DENVERA! MINESOTA PONIZILA JOKIĆA I ZAKAZALA MAJSTORICU: Sramna igra jednog od najboljih igrača Nagetsa! Kakav KOŠMAR
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

plej-of, 6. utakmica

EPSKA BRUKA DENVERA! MINESOTA PONIZILA JOKIĆA I ZAKAZALA MAJSTORICU: Sramna igra jednog od najboljih igrača Nagetsa! Kakav KOŠMAR

Košarka -

Denver je propustio prvu meč loptu da se plasira u finale Zapadne konferencije!

Nagetsi su razbijeni na gostovanju Minesoti sa 115:70, pa će putnika u finale odlučiti majstorica (3:3 u seriji). Odlučujući meč igra se u Denveru.

Da, dobro ste pročitali - 45 poena razlike izgubio je tim iz Kolorada.

Bila je to košmarna noć za Jokića i drugove u Mineapolisu. Ništa im nije polazilo za rukom prethodne večeri. Poveli su na početku 9:2 i od tada je na parketu postojao samo domaći tim. Usledila je serija Minesote 20:0 i pitanje pobednika više niko nije postavljao. U jednom momentu razlika je bila 50 poena - 114:64!!!

Čak su i u Minesoti bili šokirani time:

Osim Nikole Jokića, Nagetsi nisu imali raspoloženih igrača. A, posebna priča je ono što je radio Džamal Marej. As Denvera bio je jedan od najboljih igrača Minesote. Njegova igra bila je pravi horor.

Umesto da "stane" kada je već video da ovo nije njegovo veče, Marej je odlučio da se blamira. Šutirao je do besvesti i promašivao. Na kraju 18-4 iz igre! Navijačima Denvera sve to bilo je mučno za gledanje.

Porter ne može da se sastavi u poslednjim mečevima u seriji! To je ogroman problem za Denver, posebno zbog promenjive forme Mareja.

Jokić je na kraju ubacio 22 poena uz devet skokova i samo dve asistencije. Razlog za tako mali broj uspešnih dodavanja nalazi se u činjenici da njegovi saigrači nisu uspevali da materijalizuju asistencije Jokića. Poslednji kvartal meča, srpski as je proveo na klupi.

Sa druge strane blistali su Edvards sa 27 i MekDenijels koji je odigrao najbolji meč u plej-ofu sa 21 poena.

Evo kako je izgledao tok meča:

Sramno je što rezerviti Denvera nemaju apsolutni nikakav motiv da bar ublaže debakl koji su doživeli.

114:64 - Šta reći... Na parketu su uveliko rezervni timovi, a razlika je došla do NEVEROVATNIH 50 POENA!

99:63 - Nastavlja se uništavanje Denvera. Srećom, Jokić će poslednju četvrtinu presedeti na klupi. Mada, neće da mu bude lako da gleda ovo na parketu...

93:63 - Nadamo se da će Jokić uskoro na klupu, jer ovde više nema potrebe da igra Nikola, pošto je pitanje pobednika već rešeno.

Poslednji kvartal Marej započinje na način kako je igrao do sada - gubi loptu.

Četvrta četvrtina

Kraj treće četvrtine - 86:61. Nema šta previše da se dodaje, rezultat apsolutno sve govori.

86:57 - Poniženje Denvera. Jokić jedini pruža kakav-takav otpor. Srpski as je ubacio 20 poena uz 9 skokova.

76:53 - Marej pogađa još jednu trojku, sada je njegov šut 15-3. Edvards i MekDenijels su fantastični, ukupno su ubacili 45 poena.

74:48 - Ne vredi. Jokićeva sjajna dodavanja nijedan igrač Denvera ne pretvara u poene.

69:48 - Čudo se dogodilo, Marej je postigao poene posle više do 20 minuta. Kasno, prekasno.

Zanemela je dvorana kada je Edvards ostao da leži posle jednog nezgodnog pada na parket. Srećom, mladi as se brzo oporavio i pridigao.

66:42 - Marej za sada šutira 11-1 (9%). Uz takvu igru, Denver nema šta da traži na ovom meču. MekDenijels i Edvards blistaju na drugoj strani. Razlika je ponovo "plus 24".

Treća četvrtina

Jokić sedam pogodaka iz igre, ostatak Denvera sedam pogodaka iz igre

Kraj prvog poluvremena - 59:40. Jokić je dodao još dva poena, a MekDenijels poenima uz zvuk sirene stavio tačku na prvo poluvreme.

57:38 - Jokić je na 14 poena, nakon što je ponovo pogodio uz faul. Moraju da gosti vežu mnogo više od jednog dobrog napada...

55:33 - Biće potrebno veliko čudo Denveru da se uopšte vrati u ovaj meč. Jokić nikako da pogodi za tri poena (0-3).

51:30 - Malo su se probudili gosti, pre svega zahvaljujući Jokiću i Porteru, ali razlika je i dalje ogromna.

48:24 - Ovo je već ozbiljna sramota šta radi Džamal Marej. Deset šuteva je promašio, preko njega ide veliki broj poena Minesote.

43:24 - Edvards je već na 16 poena. Rid vezuje četiri poena. Bez Jokića, Denver izgleda još gore ove večeri. Marej igra katastrofalno!

Denver, Džamal Marej
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

35:24 - Gordon pogađa trojku. Jokić posle 16 minuta na parketu odlazi na klupu, videćemo kako će se to odraziti na igru gostujućeg tima.

Denver ima samo 29% šuta iz igre u prvih 15 minuta ovog meča

33:21 - Jokiiiić! Vezuje srpski as pet poena, od toga i jedan neverovatan koš uz faul.

33:16 - Marej, pa konačno! Posle pet vezanih promašaja, postiže prve poene. Njegov učinak je izuzetno bitan za Denver.

Druga četvrtina

Kraj prve četvrtine 31:14. Raspao se Denver posle sjajnog početka. Poveli su Nagetsi sa 9:2, a onda je usledila serija domaćina 20:0!

29:11 - Serija 27:2... Prosto je neverovatno šta se dešava sa gostima u ovim momentima?

26:11 - Konačno! Jokić prekida neverovatnu seriju domaćina. Edvards je, inače, već na 11 poena. Drugi tajm-aut koristi Denver u prvom kvartalu.

22:9 - Rasulo Nagetsa! Jokić je promašio dve trojke. Serija od neverovatnih 20:0. Preko pet minuta bez poena za Melounov tim.

11:9 - Posle minuta odmora, Minesota igra kao preporođenja. Vezuju 9 poena za tri minuta.

2:9 - Prvi poeni za Denver dolaze preko Jokića i to zakucavanje srpskog asa. Posle tri minuta domaći su prinuđeni da uzmu prvu tajm-aut. Jokić je već na četiri poena.

Prva četvrtina

Spektakl u Mineapolisu! Tako se najbolje može opisati šesta utakmica polufinala između Denvera i Minesote u kojoj Nagetsi imaju meč loptu za plasaman u finale Konferencije.

Posle dva uvodna brejka u Timbervulvsa, ekipa Majka Melouna je vezala tri pobede i u mnogo boljem raspoloženju dočekuje ovaj meč u kome će sigurno igrati maskimalno kako bi nastavili pohod na odbranu NBA prstena.

Denver, Nikola Jokić
foto: Profimedia

Ponovo će Nikola Jokić biti u centru pažnje. U prošloj utakmici imao je blistavu partiju sa 40 poena, 13 skokova i sedam asistencija, a ako bude blizu tog učinka nema dileme da će ekipa iz Kolorada moći da slavi plasman u finale.

Ono što je sigurno jeste da nas očekuje sjajna utakmica, a svi ljubitelji igre pod obručima koji vole Nikolu Jokića neće moći da spavaju, jer trostruki MVP igra od 02.30 po našem vremenu što znači da će se alarmi i budlilnici ponovo navijati za "sitne" sate.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track