1/2 l paradajz soka, 1 glavica crnog luka, 2 šargarepe, malo ulja, so, biber, malo seckanog lista peršuna, 1 kašičica šećera, 2 dl tople vodeU šerpu srednje veličine na malo ulja izdinstati luk, pa dodati rendanu šargarepu. Posolite i ostavite da se dinsta desetak minuta na tihoj vatri.Nakon toga dodajte paradajz sok i opet malo posolite i dodajte malu kašičicu šećera i čašu tople vode. Kada čorbica provri, dodajte testeninu i kuvajte još 15 minuta. Pred kraj kuvanja stavite sitno seckani sveži list peršuna i isključite ringlu, ali ostavite čorbu da vri dok se ringla ne ohladi.Poslužite je toplu, a ako ne postite, u tanjir sa čorbom dodajte i kašiku pavlake. Brze čokoladne oblande
Predjelo i dezert
Paradajz čorba i brze čokoladne oblande
Recept dana -