Penzije redovne, ne diže se starosna granica!

Društvo

Autor:

Tek kada se proceni da je naše stanovništvo dovoljno sposobno da radi i posle 65 godina, razmotriće se i taj predlog

Momo Čolaković, potpredsednik PUPS, koalicija, SPS, JS,

BEOGRAD - Poslanik PUPS-a u Skupštini Srbije Momo Čolaković izjavio je da će penzije i dalje biti redovno isplaćivane i da ono što je potpisano i dogovoreno koalicionim sporazumom mora da se ispoštuje, bez obzira na pritiske spolja.

"To pre svega znači redovnost isplata penzija koje će pratiti, kako je zakonom i predviđeno, rast zarada u javnom sektoru. Penzijski sistem je već pretrpeo velike reforme koje u mnogim sektorima još nisu započete, tako da očekujemo da pre svega dođe do ekonomskih reformi", kazao je Čolaković.

Čolaković je rekao da, iako postoje pritisci MMF-a da se starosna granica za odlazak u penziju sa sadašnjih 65 godina poveća na 67, za sada sve ostaje po starom.

Tek kada se proceni da je naše stanovništvo dovoljno sposobno da radi i posle 65 godina, razmotriće se i taj predlog, objasnio je on i naglasio da je koalicionim sporazumom dogovoreno i da državni penzijski sistem mora da se očuva.

Čolaković je potvrdio da će PUPS uputiti novoj vladi predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, kako bi se našlo uhlebljenje za oko 100.000 radno sposobnog stanovništva, pre svega, onih starosti između 50 i 60 godina, koji su ostali bez posla i koje poslodavci u ovim godinama neće ponovo da zapošljavaju, piše Politika.

Prema njegovim recicma, čim zakon, koji je inače pripremljen, prođe vladu, biće upućen poslanicima u Skupštinu.Nova vlada treba socijalnu dimenziju da uvažava kao ekonomsku, pa tako ni penzije ne mogu biti socijalna, nego ekonomska kategorija, što će biti prioritet u radu novog ministra rada i potpredsednika vlade Jovana Krkobabića, kazao je Čolaković.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (2)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • PhD

  PhD

  Naslov sam kaže za sebe. Može se mešto neučiti od nekih zemalja, gde penzioneri ne hvataju zjale od 10. do 25. u mesecu, već koriste kao savetnici, ili šta već, svako u svom fahu. Država je itekako na dobitku, jer ima besplatne ili simbolično plaćene "mozgove" bez obaveze plaćanja doprinosa, a penzoneri imaju gde da upotrebe znanje i isk ... više ustvo. Na dobitku je i mlađi kadar. Oslobađa se radno mesto, a ostaje znanje i iskustvo.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

  ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

  Ала је овај Омладинац ПУПС-а млого паметан. Рече и остаде жив...Пензионерима се не диже...као да они то не осећају. Учини ти да се нешто и пензионерима...диже!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!