Penzije redovne, ne diže se starosna granica!

Društvo

Autor:

Tek kada se proceni da je naše stanovništvo dovoljno sposobno da radi i posle 65 godina, razmotriće se i taj predlog

Momo Čolaković, potpredsednik PUPS, koalicija, SPS, JS,

BEOGRAD - Poslanik PUPS-a u Skupštini Srbije Momo Čolaković izjavio je da će penzije i dalje biti redovno isplaćivane i da ono što je potpisano i dogovoreno koalicionim sporazumom mora da se ispoštuje, bez obzira na pritiske spolja.

"To pre svega znači redovnost isplata penzija koje će pratiti, kako je zakonom i predviđeno, rast zarada u javnom sektoru. Penzijski sistem je već pretrpeo velike reforme koje u mnogim sektorima još nisu započete, tako da očekujemo da pre svega dođe do ekonomskih reformi", kazao je Čolaković.

Čolaković je rekao da, iako postoje pritisci MMF-a da se starosna granica za odlazak u penziju sa sadašnjih 65 godina poveća na 67, za sada sve ostaje po starom.

Tek kada se proceni da je naše stanovništvo dovoljno sposobno da radi i posle 65 godina, razmotriće se i taj predlog, objasnio je on i naglasio da je koalicionim sporazumom dogovoreno i da državni penzijski sistem mora da se očuva.

Čolaković je potvrdio da će PUPS uputiti novoj vladi predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, kako bi se našlo uhlebljenje za oko 100.000 radno sposobnog stanovništva, pre svega, onih starosti između 50 i 60 godina, koji su ostali bez posla i koje poslodavci u ovim godinama neće ponovo da zapošljavaju, piše Politika.

Prema njegovim recicma, čim zakon, koji je inače pripremljen, prođe vladu, biće upućen poslanicima u Skupštinu.Nova vlada treba socijalnu dimenziju da uvažava kao ekonomsku, pa tako ni penzije ne mogu biti socijalna, nego ekonomska kategorija, što će biti prioritet u radu novog ministra rada i potpredsednika vlade Jovana Krkobabića, kazao je Čolaković.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (2)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • PhD

  PhD

  Naslov sam kaže za sebe. Može se mešto neučiti od nekih zemalja, gde penzioneri ne hvataju zjale od 10. do 25. u mesecu, već koriste kao savetnici, ili šta već, svako u svom fahu. Država je itekako na dobitku, jer ima besplatne ili simbolično plaćene "mozgove" bez obaveze plaćanja doprinosa, a penzoneri imaju gde da upotrebe znanje i isk ... više ustvo. Na dobitku je i mlađi kadar. Oslobađa se radno mesto, a ostaje znanje i iskustvo.

  2 Odgovori 

Poslednji komentar

 • ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

  ПАНТЕЛИЈА ПРВИ

  Ала је овај Омладинац ПУПС-а млого паметан. Рече и остаде жив...Пензионерима се не диже...као да они то не осећају. Учини ти да се нешто и пензионерима...диже!

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!