KOLUBIJSKA BANDA PLJAČKA EVROPSKE BOLNICE: Glume bolesne turiste, a onda kupe sve što im se nađe na putu
Foto: Profimedia

Pacijenti lopovskih namera

KOLUBIJSKA BANDA PLJAČKA EVROPSKE BOLNICE: Glume bolesne turiste, a onda kupe sve što im se nađe na putu

Planeta -

Kolumbijske organizovane kriminalne grupe stoje iza niza pljački skupe medicinske opreme iz bolnica u Grčkoj i još 11 evropskih zemalja, saopštile su danas grčke vlasti.

U saopštenju se navodi da policija potražuje tri osumnjičene osobe iz Kolumbije u vezi sa četiri pljačke u Grčkoj prošlog meseca.

U saradnji sa kolumbijskim vlastima u Kolumbiji su pronađena četiri od oko 12 komada medicinske opreme vredne više od pola miliona evra, koja se najvećim delom koristi za kolonoskopije i gastroskopije. Trenutno se organizuje povratak tih uređaja u Grčku.

Načelnik atinske policije Hristos Papazafiris rekao je da su slične krađe u poslednje četiri godine izvršene i u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Austriji, Holandiji, Španiji, Poljskoj, Litvaniji, Luksemburgu, Hrvatskoj i Češkoj.

On je rekao da su počinioci "pokretna i organizovana grupa Južnoamerikanaca, uglavnom Kolumbijaca, čiji članovi su po naređenju kartela posećivali evropske zemlje kao turisti".

Banditi bi potom osmatrali bolnice, često se pre pljačke predstavljajući kao pacijenti. Ukradena roba bi onda bila slana u Kolumbiju.

Državni zdravstveni sistem u Grčkoj je teško pogodjen smanjivanjem potrošnje koje je Grčkoj nametnuto od medjunarodnih kreditora.

(Kurir.rs/Beta/AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SLOBODA MEDIJA NA UDARU: Vučić naredio svim televizijama da se list Kurir cenzu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track