BIVŠI MINISTAR 2 SATA TUKAO SUPRUGU U RESTORANU: Žena pala i više se nije digla KAMERE ZABELEŽILE POSLEDNJE MOMENTE ŽIVOTA (VIDEO)
Foto: Facebook

novi detalji

BIVŠI MINISTAR 2 SATA TUKAO SUPRUGU U RESTORANU: Žena pala i više se nije digla KAMERE ZABELEŽILE POSLEDNJE MOMENTE ŽIVOTA (VIDEO)

Planeta -

Sud u Kazahstanu objavio je snimak na kome se vidi kako nekadašnji ministar ekonomije nasmrt prebija suprugu u jednom restoranu!

Na snimku se vidi kako Kuandik Bišimbajev (43) brutalno tuče Saltanat Nukenovu (31) u restoranu koji pripada jednom od njegovih rođaka. Snimak je podeljen pred Vrhovnim sudom zemlje u prvom suđenju za ubistvo koje se prenosilo na društvenim mrežama. Suđenje je šokiralo Kazahstan i navelo desetine hiljada građana da potpišu peticije za strože kazne za nasilje u porodici .

Bišimbajev, kome preti kazna do 20 godina zatvora, tvrdio je na početku suđenja da je njegova supruga preminula kad je pala i udarila glavom u toaletu 9. novembra prošle godine. Međutim, snimci nadzornih kamera su u direktnoj suprotnosti sa njegovom tvrdnjom, jer se vidi kako političar tuče pesnicama i nogama svoju bespomoćnu ženu duže od dva sata. Bišimbajev je potom prošle srede konačno priznao da ju je pretukao i "nenamerno" izazvao njenu smrt.

Na snimku se vidi kako se svađaju ispred restorana u kazahstanskoj prestonici Astani. Bišimbajev ljutito tuče i vuče suprugu za kosu i udara je četiri puta dok je na zemlji. Potom je hvata za vrat i udara u glavu. Nukenova pokušava da se podigne, međutim, ponovo je šutira i vuče za kosu.

Drugi snimak, koji je zabeležila kamera u predvorju restorana, prikazuje ministra kako nastavlja brutalni napad. Hvata suprugu za vrat i odvlači je iza ugla. Vidi se Nukenova kako pada na zemlju upravo i pokušava da otpuzi dok je muž hvata za kosu i vuče u sobu.

- Bišimbajev je razvalio vrata i nastavio da je tuče. Zgrabio je Saltanat za vrat i počeo da je davi nakon čega je izgubila svest - rekao je tužilac tokom suđenja prošlog meseca.

Bišimbajev je zatim navodno mirno seo da jede.

Nukenova je pronađena mrtva od traumatske povrede mozga sledećeg jutra u jednoj od VIP kabina restorana. Bišinbajev je na sudu priznao da je zvao vidovnjakinju za savet umesto da pozove hitnu pomoć.

Nukenova je bila treća supruga Bišimbajeva. Mediji navode da je napad usledio nakon što je jasno dala do znanja da želi da ga napusti. Nukenova je više puta pokušavala da ga napusti tvrdeći da je više puta premlaćena od strane supruga.

Suđenje se nastavlja.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track