ŠOKANTNE TVRDNJE RUSKE NOVINARKE: Ukrajina odbija da razmeni 500 ukrajinskih zarobljenika, traži samo 38 boraca Azova
Margarita Simonjan, Foto: Printscreen YT

ŠOKANTNE TVRDNJE RUSKE NOVINARKE: Ukrajina odbija da razmeni 500 ukrajinskih zarobljenika, traži samo 38 boraca Azova

Planeta -

Glavna i odgovorna urednica medijske grupe RosIija Sevodnja i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan rekla je na Telegram kanalu da ima spiskove od 500 ukrajinskih ratnih zarobljenika koje Kijev odbija da razmeni.

„Imam kompletne spiskove od 500 ukrajinskih ratnih zarobljenika, koje Kijev odbija da razmeni već četiri meseca, odabrao je 38 ljudi – Azova i kompanije – i spreman je da uzme samo njih od ukrajinskih vojnika“, napisala je ona.

Novinarka je pojasnila da se na spiskovima koje ima nalaze puna imena i datumi rođenja zarobljenih vojnih lica. Obećala je da će ih u celosti objaviti uveče.

„Mislim da će ženama, majkama i građanima Ukrajine uopšte biti zanimljivo da se upoznaju sa celim spiskom“, napisala je ona.

zarobljenici
foto: Printscreen

Kako je istakla komesarka za ljudska prava u Rusiji Tatjana Moskalkova, proces razmene ratnih zarobljenika sa ukrajinskom stranom se odugovlači zbog dvostrukih standarda Kijeva, koji sa spiskova za razmenu precrtava redove i narednike, a namerno navodi mnoge vojnike kao nestale u akciji.

Ona je napomenula da Ukrajina tokom razmene, po pravilu, daje prednost medijskim ličnostima, a obična vojna lica malo interesuju vlasti susedne zemlje.

Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track