DRAMA NA LETU IZ LONDONA: Avion zahvatila JAKA TURBULENCIJA, jedan mrtav, a 30 POVREĐENIH
Foto: X/airlinerslive

UŽAS

DRAMA NA LETU IZ LONDONA: Avion zahvatila JAKA TURBULENCIJA, jedan mrtav, a 30 POVREĐENIH

Planeta -

Jedna osoba je poginula, a više od 30 je povređeno na letu iz Londona za Singapur koji je zahvatila jaka turbulencija, javila je avio-kompanija, prenosi Bi-Bi-Si .

Boing 777-300ER za Singapur je preusmeren u Bangkok i sleteo je u 15:45 po lokalnom vremenu.

U avionu je bilo ukupno 211 putnika i 18 članova posade, navodi se u saopštenju Singapur erlajnsa, koji je izrazio saučešće porodici preminulog.

Singapur erlajns saopštio je da sarađuje sa lokalnim vlastima na Tajlandu na pružanju hitne medicinske pomoći i da šalje tim u Bangkok da pruži dodatnu pomoć.

"Naš prioritet je da svim putnicima i članovima posade u avionu pružimo svu moguću pomoć", naveli su u saopštenju.

Još uvek nije sasvim jasno šta se tačno dogodilo u avionu. Dopisnik Skaj njuza iz Azije izvještava da postoje neke indicije da je avion udario u vazdušni džep pre prinudnog sletanja.

Turbulencija je uobičajena na letovima, ali ozbiljni incidenti poput ovog su retki, a turbulencija obično nije razlog za brigu.

Ponekad se mogu predvideti, a poznato je da piloti komuniciraju jedni s drugima pomoću radara kako bi upozorili druge, ali turbulencija može doći i iznenada. Iako je to privremena pojava, mogu se desiti bilo gde i pod bilo kojim uslovima.

(Kurir.rs/Jutarnji.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:11

LAŽNA DOJAVA O BOMBI NA LETU BEOGRAD-MOSKVA! STRUČNJAK ZA TERORIZAM: To je pritisak da se pridružimo SANKCIJAMA PREMA RUSIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track