NASTAVLJA SE ČISTKA U MOSKVI, PAO JE I "SPARTAK": Generalu stavili lisice, PREVIŠE JE PRIČAO? Napadao Šojgua, evo zašto je uhapšen
Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia/Youtube/South China Morning Post

NASTAVLJA SE ČISTKA U MOSKVI, PAO JE I "SPARTAK": Generalu stavili lisice, PREVIŠE JE PRIČAO? Napadao Šojgua, evo zašto je uhapšen

Planeta -

Bivši komandant ruske 58. armije general Ivan Popov uhapšen je pod sumnjom da je počinio "prevaru velikih razmera", javili su danas ruski mediji.

Agencija TASS piše da je vojni sud odredio pritvor general-majoru Popovu.

Ovaj visoki ruski komandant kritikovao je rusku vojsku i njene ratne napore u Ukrajini.

Ivan Ivanovich Popov
foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Popov je prošle godine rekao da je smenjen pošto je vojnom vrhu rekao istinu o tada strašnoj situaciji vojnika na liniji fronta u Ukrajini.

Popov, čiji je vojni nadimak bio Spartak, i koji je komandovao ruskim jedinicama na jugu Ukrajine, istakao je da veliki broj ruskih vojnika gine od ukrajinske artiljerije.

Takođe je tvrdio da ruski vojnici nemaju adekvatno naoružanje i sisteme za izviđanje koji bi im omogućili da se tome suprotstave.

U snimku koji je na društvenim mrežama objavio ruski poslanik i bivši vojni komandant Andrej Guruljov, Popov je rekao da ga je otpustio bivši ministar odbrane Sergej Šojgu nakon što je izneo zabrinutost ruskoj vojnoj komandi.

(Kurir.rs/Jutarnji list/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track