(VIDEO) DRAMA U EGIPTU: Napadač u Hurgadi ubio dve Nemice, ranio još četvoro turista! Ambasada Srbije: Niko od naših nije napadnut
Foto: AP

Krvavo letovanje

(VIDEO) DRAMA U EGIPTU: Napadač u Hurgadi ubio dve Nemice, ranio još četvoro turista! Ambasada Srbije: Niko od naših nije napadnut

Planeta -

Šest stranih turista izbodeno je danas nožem na plaži u Hurgadi, a dve žene su preminule, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Napadač je uhapšen i on je na saslušanju kako bi se utvrdili motivi napada, dodaje se u saopštenju ministarstva, prenosi AFP.

Egipatski zvaničnici su saopštili da su dve Nemice izgubile život iako su ranije kružile informacije da se radi o ukrajinskim turistima.

List navodi da je egipatski zvaničnik rekao da je jedan od ranjenih iz Poljske, a da je izboden po licu, vratu i nogama, što nije zvanično potvrđeno.

Kako prenosi BBC, incident se desio u blizini "Red si risorta".

Naši građani nisu napadnuti

Na terenu su naši ljudi, proverili smo sve i među našim turistima nema povređenih, a oni nisu čak ni bili u blizini kada se sve to desilo. Bili su zbunjeni kada su ih vodiči pitali da li možda žele da promene hotel jer nisu ni znali šta se dešava. Svi su ostali u hotelu i sve je u najboljem redu, rekao je za Kurir Jugoslav Vukadinović, otpravnik poslova Ambasade Srbije u Kairu. Naši turisti se nalaze u hotelu "Zahabija", a ima ih pedesetak. Jugović je dodao da otkako se desio napad, porodice i rodbina neprekidno zovu jer su zabrinuti, ali je svima rečeno da ne moraju da brinu.

Prema saopštenju ministarstva, napadač je doplivao sa obližnje plaže a vlasti tvrde da je mentalni bolesnik.

Ruski konzul u Hurgadi Džamšed Boltaev potvrdio je da je jedna od ranjenih državljanka Rusije koja ima i ukrajinsko državljanstvo.

"Ona je zadobila površne rane i njen život nije u opasnosti", rekao je on.

Motiv napada je i dalje predmet istrage, a turisti su smešteni u lokalnu bolnicu.

Incident nije definisan kao teroristički napad.

(Kurir.rs/Tanjug/Sputniknews/BBC)

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Maja molila MUP da je zaštiti, Stefanoviću podnesi ostavku!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track