KIM JEDNOM REČJU ŽESTOKO UVREDIO TRAMPA: Ne znam zašto me tako zove, ja za njega nikada ne bih rekao da je mali i debeo!
Foto: EPA i Reuters, Foto: EPA, Reuters

MOGLI DA BUDU PRIJATELJI

KIM JEDNOM REČJU ŽESTOKO UVREDIO TRAMPA: Ne znam zašto me tako zove, ja za njega nikada ne bih rekao da je mali i debeo!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da bi jednog dana mogao da bude prijatelj sa severkokorejskim vođom Kim Džong-unom, kao i da bi to bilo "veoma, veoma lepo" iako nije siguran da će se to desiti, prenosi Rojters.

Tramp je to kazao nakon sastanka u vijetnamskoj prestonici Hanoju sa predsednikom Vijetnama Tran Djaj Kvangom, odgovarajući na pitanje novinara da li mogao da zamisli da bude prijatelj sa Kimom.

"To bi moglo da bude čudno ukoliko bi se desilo, ali je moguće. Ukoliko bi se desilo, to bi mogla da bude dobra stvar za Severnu Koreju, to mogu da vam kažem, ali bi moglo da bude dobro i za mnogo drugih mesta i za ostatak sveta", rekao je Tramp.

On je dodao da "bi moglo da bude nešto što bi moglo da se desi".

"Ne znam da li će desiti, ali bilo bi veoma, veoma lepo", zaključio je američki predsednik.

Tramp je pre ove izjave na Tviteru jutros napisao da ga je Kim uvredio time što ga je nazvao "starim" i naveo da on nikada ne bi nazvao vođu Severne Koreje "malim i debelim".

"Zašto bi me Kim Džong-un vređao nazivajući me 'starim', kada ja njega NIKADA ne bi nazvao 'malim i debelim'? Pa dobro, ja se toliko trudim da budem njegov prijatelj - i možda će se to i desiti jednog dana!", tvitovao je Tramp.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA i Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kad ti Tramp nadene nadimak!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track