(VIDEO) ŠOKANTNI REZULTATI PREGLEDA SLUŽBENIKA AMABASADE SAD NA KUBI: Niko ne zna kako su DIPLOMATAMA OŠTEĆENI MOZGOVI!
Foto: Reuters

MISTERIJA

(VIDEO) ŠOKANTNI REZULTATI PREGLEDA SLUŽBENIKA AMABASADE SAD NA KUBI: Niko ne zna kako su DIPLOMATAMA OŠTEĆENI MOZGOVI!

Planeta -

Lekari koji su lečili osoblje američke ambasade na Kubi od misterioznih i nevidljivih napada, saopštili su da su otkrili moždane abnormalnosti, dok su ispitivali oštećenja sluha, vida, ravnoteže i memorije kod njih.

To je za sada najprecizniji nalaz o fizičkim oštećenjima, i pokazuje da je ono što je povredilo Amerikance i dovelo do vidljivih promena u mozgu, prouzrokovano nekom vrstom zvučnog oružja, prenosi AP.

Medicinska ispitivanja pokazala su da je kod radnika ambasade došlo do promena u beloj moždanoj masi koja omogućava komunikaciju različitih delova mozga.

Bučni, misteriozni zvuci praćeni gubitkom sluha naveli su istražitelje da sumnjaju na "zvučne napade", međutim, sada se taj izraz izbegava jer postoji verovatnoća da su ti zvuci bili nuspojava nečeg drugog što je prozrokovalo štetu, izjavila su trojica američkih zvaničnika koji su obavili istragu.

Lekari, istražitelji FBI i američke obaveštajne službe mesecima su pokušavali da upotpune "slagalicu" događaja u Havani. SAD tvrdoi da su 24 službenika ambasade SAD prošle godine zlostavljana u svojim kućama i hotelima, i da se nekoliko članova kanadske ambasade na isti način razbolelo.

Doktori još uvek ne znaju kako su žrtve završile sa promenom bele moždane mase. Doktori još uvek ne znaju ni kakve će biti dugoročne posledice tih napada. Kuba je demantovala tvrdne SAD da su umešani u te napade i nazvali ih "namernim lažima".

Da podsetimo Stejt Department je početkom oktobra povukao svoje ljude iz Ambasade SAD u Havani zbog misterioznih "zvučnih napada“ sa kojima se Amerikanci na Kubi bore već mesecima. Navodni "napadi zvukom" počeli su u novembru prošle godine, a najmanje 21 osoba iz Ambasade požalila se da je imala probleme zbog toga.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track